ΚΚΕ: Δύσκολο ενεργειακό καλοκαίρι για την Κρήτη

Το Σχόλιο για τις χθεσινές διακοπές ρεύματος στο νησί

Οι χτεσινές εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, που οφείλονται στην ανεπάρκεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Κρήτης, είναι ενδεικτικές για το δύσκολο καλοκαίρι που περιμένει το λαό της Κρήτης. Επιπλέον, και η προσωρινή λύση, αυτή των ντιζελογεννητριών, που προωθείται δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, όπως οι επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων των Βρυσών Αποκορώνου και επιπλέον ανεβάζει το κόστος παραγωγής που θα φορτωθεί ο λαός.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» στον κλάδο της Ενέργειας που διαχρονικά προώθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και στόχο έχουν την εξασφάλιση του τεμαχισμού και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς και την εξασφάλιση σίγουρης κερδοφορίας για τους υπόλοιπους ιδιώτες πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζει «πογκρόμ» εκβιασμών και πιέσεων προς τα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τα «τσουχτερά» τιμολόγια, στο όνομα της «εξυγίανσης» των οικονομικών της επιχείρησης.

Για το λαό η μόνη λύση είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη, για να δυναμώσει η πάλη μέσα και έξω από τη βουλή για φθηνή επαρκή παραγωγή ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον, ενάντια στις διακοπές σύνδεσης ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, για φτηνά τιμολόγια ρεύματος και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους του κλάδου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ