ΚΝΕ: Προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 7ου Γυμνασίου

“Ούτε με μηνύσεις, ούτε με αποβολές, δεν τρομοκρατούνται οι μαθητές” σημειώνει η T.Ο. Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ

Ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου, εξέδωσε η T.Ο. Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ.

Ούτε με μηνύσεις, ούτε με αποβολές, δεν τρομοκρατούνται οι μαθητές” αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τ.Ο. Μαθητών της ΚΝΕ :

Η Τ.Ο. Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 7ου Γυμνασίου που προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, οργάνωσαν την μαθητική τους πορεία συντονισμένα με δεκάδες σχολεία του Ηρακλείου, βγήκαν στον δρόμο και διεκδίκησαν το δικαίωμα τους στην μόρφωση και τη ζωή.



Είναι απαράδεκτη η στάση του διευθυντή (…πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εκπαιδευτικό) να μοιράζει απειλές για μηνύσεις και παρέμβαση του εισαγγελέα, να ρίχνει αποβολές σε μαθητές που αγωνίζονται. Μάλιστα ο διευθυντής έφτασε στο σημείο να απειλεί μέχρι και για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος! Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα που συνέβησαν σε σχολεία του Ηρακλείου αλλά και σε όλη την Ελλάδα μπροστά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών.



Αυτές οι λογικές παίρνουν ¨αέρα¨ από την λογική της κυβέρνησης της ΝΔ που θέλει να μην κουνιέται φύλλο μέσα στα σχολεία, να επικρατήσει «ο νόμος και η τάξη» στο μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα, να εμποδίσει το λαό και την νεολαία να διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες της. Το «πρόσωπο» και της αυτής κυβέρνησης όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε στις 4 Νοέμβρη που έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να μην κατέβουν χιλιάδες μαθητές στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα, να μην αποκαλυφθεί το παραμύθι της πως όλα βαίνουν καλώς μέσα στα σχολεία…. Οι μαθητές όμως με τις μαζικές πορείες τους απέδειξαν ακόμη μια φορά πως δεν κάνουν την χάρη σε παλιές και νέες κυβερνήσεις. Πως το σχολείο του ΣΥΡΙΖΑ που ερχεται να κάνει χειρότερο η ΝΔ, απορρίπτεται!



Η πρωτοφανής αυτή απόφαση ανοίγει το δρόμο για να καταστέλλεται οποιαδήποτε φωνή αμφισβητεί την κυβέρνηση, το σύστημα και όσους το υπηρετούν.



Το "έγκλημα" που διαπράττουν οι μαθητές για τον διευθυντή και την κυβέρνηση, είναι πως διεκδικούν ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση για όλους, διεκδικούν ένα σχολείο που δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο και θα τους κοιτάει στην τσέπη, διεκδικούν ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, με καθηγητές, βιβλία, υποδομές, ένα «σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει» όπως γράφουν οι μαθητές στα πανό τους. Το "έγκλημα" των μαθητών ήταν πως δεν δέχτηκαν να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι και αυτή τη χρονιά μέσα στα σχολεία τους αλλά πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.



Η προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων θα πέσει στο κενό! Κανένας μόνος του απέναντι στην προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων. Οι μαθητές μέσα από τις συνελεύσεις τους, με τον συντονισμό των 15μελών και 5μελών τους θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα, να αποδεικνύουν πως η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά!



Η Τ.Ο Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ καλεί το λαό και τη νεολαία του νησιού, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την τρομοκρατία του οργανωμένου αγώνα! Καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ