ΛΑ.ΣΥ για εκδήλωση ΣΕΒ: «Χωριό που φαίνεται...»

Σχόλιο για την εκδήλωση με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

" Δε μας προκαλεί εντύπωση που η Περιφέρεια Κρήτης έβαλε υπό την αιγίδα της εκδήλωση του συνδέσμου επιχειρήσεων βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του συνδέσμου επιχειρήσεων βιομηχανικής περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ), στο Ηράκλειο. Κι αυτό τη στιγμή που με απαίτηση του ΣΕΒ, με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο» της ΝΔ, ολοκληρώνεται το τσάκισμα όσων εργατικών δικαιωμάτων είχαν «ξεφύγει» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εν λόγω εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αρναουτάκης, θα «χαιρετίσει» μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ, μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής, εκπροσώπους τραπεζών κτλ, αυτούς, δηλαδή, που για να τραβήξει μπροστά το άρμα της «ανάπτυξης» τους, για να αβγατίζουν τα κέρδη τους, ο λαός θα γίνεται θυσία.

Δεν έφτασαν, φαίνεται, οι «έπαινοι» για τη «διαχείριση» της Περιφέρειας Κρήτης, τους οποίους απέσπασε ο Περιφερειάρχης στο αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης Σύριζα στο Ηράκλειο. Έπαινοι που, βέβαια, δε δίνονται χωρίς τις ανάλογες δεσμεύσεις και «διαβεβαιώσεις» για διαφύλαξη των συμφερόντων της αστικής τάξης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και στην περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, συνεχίζουν να στενάζουν από τα βάρβαρα μέτρα που υλοποιούνται κατά γράμμα πάνω στις πλάτες τους, δεν έχουν να περιμένουν κάτι θετικό για τον ρόλο της Περιφέρειας που είναι ξεκάθαρα ταγμένη στην προώθηση των σχεδιασμών κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Ο «καημός» της Περιφέρειας για την υγιή επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και για το φιλοεπενδυτικό κλίμα, δεν έχει σχέση με τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Να μη στοιχηθούν στους στόχους του κεφαλαίου κάτω από το αφήγημα της «βιώσιμης» ανάπτυξης της σημερινής κυβέρνησης, που αντικατέστησε τη «δίκαιη ανάπτυξης» της προηγούμενης.

Να δυναμώσουν το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης - Περιφερειακής Διοίκησης και των επιχειρηματικών ομίλων".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ