Παπαδογιάννης - Σημανδηράκης οι "μονομάχοι" του β' γύρου στα Χανιά

Την άλλη Κυριακή ο δήμαρχος στα Χανιά

Στο δεύτερο γύρο οδηγούνται οι "μονομάχοι" στο δήμο Χανίων. Παπαδογιάννης και Σημανδηράκης θα αναμετρηθούν τη δεύτερη Κυριακή.

Στο "στρατηγείο" Σημανδηράκη

Χαρούμενα πρόσωπα, καλή διάθεση και πεποίθηση ότι την επόμενη Κυριακή η παράταξη “Για τα Χανιά” του Π. Σημανδηράκη θα είναι πρώτη στο εκλογικό κέντρο της.
Το κλίμα ήταν πολύ καλό από τα πρώτα αποτελέσματα όπως συγκεντρώνονταν από τους εκλογικούς αντιπροσώπους αφού διαφαίνονταν ότι η παράταξη παλεύει με πολύ καλές προοπτικές για τη δεύτερη θέση, κάτι που ξεκαθαρίστηκε όταν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του 10% των ψηφοδελτίων.
Πίστη των μελών του συνδυασμού είναι ότι ο συνδυασμός μπορεί τη δεύτερη Κυριακή να είναι πρώτος.

Γρ. Αρχοντάκης: Συγχαρητήρια στους κ. Παπαδογιάννη και Σημανδηράκη

«Η δυάδα έχει κλείσει για τον δεύτερο γύρο» ανέφερε για κατά την διάρκεια δηλώσεων του ο Γρηγόρης Αρχοντάκης ο οποίος συνεχάρει τους Αρη Παπαδογιάννη και Παναγιώτη Σημανδηράκη για την προκρισή τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο κ. Αρχοντάκης κατά την διάρκεια των δηλώσεών του ευχαρίστησε τους υποψηφίους του συνδυασμού του και την Νάνσυ Αγγελάκη προσωπικά ενώ απαντώντας σε ερώτηση των “Χ.ν.” σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε πως « δεν μπορώ να πω ότι το περιμέναμε αλλά δεν το αποκλείαμε»
Όσον αφορά στον ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο δεν τάχθηκε υπέρ κάποιου και είπε ότι η κοινωνία είναι ώριμη να επιλέξει το καλύτερο.

Τ. Βάμβουκας: Σεβαστή η ετυμηγορία των Χανιωτών

«Οι πολίτες των Χανίων αποφάσισαν. Η ετυμηγορία τους είναι απόλυτα σεβαστή», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.
«Αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου στην κορύφωση της κρίσης και καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα σημαντικό έργο, ανθρωποκεντρικό και συνάμα αναπτυξιακό. Δεν αφήσαμε τους συμπολίτες μας μόνους απέναντι στην οικονομική κρίση, αναλάβαμε το βάρος που το κράτος δεν μπόρεσε να σηκώσει. Την ίδια στιγμή, σχεδιάζοντας με μακρόπνοη προοπτική και διασφαλίζοντας ήδη τους πόρους, αφήνουμε μια μεγάλη παρακαταθήκη, «προίκα» στις επόμενες Δημοτικές Αρχές. Αυτή η «προίκα» είναι η μεγάλη ευκαιρία των Χανίων για τις επόμενες δεκαετίες και σε αυτήν θα πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια του Δήμου Χανίων. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε ενέργεια και δράση που θα συντελεί σε αυτόν τον σκοπό, χωρίς δεύτερες σκέψεις και τακτικισμούς» επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.
Ο Δήμαρχος Χανίων, συνεχάρη τους δύο πρώτους της χθεσινής αναμέτρησης και τους ευχήθηκε να οδηγηθούν στην τελική ετυμηγορία των Χανιωτών σε ένα πλαίσιο πολιτισμένου αγώνα. Ευχαρίστησε ακόμη τους υποψηφίους του συνδυασμού, καθώς και τους συνεργάτες και εθελοντές.
«Ως Δήμος Ενεργών Πολιτών, παραμένουμε ενεργοί και παρόντες στην επόμενη μέρα του Δήμου Χανίων», κατέληξε ο κ. Βάμβουκας.

Ικανοποιημένος από τα έως τώρα αποτελέσματα ο Ν. Βουρλάκης

Αρκετά ικανοποιημένος από την αύξηση του ποσοστού της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων δήλωσε ο επικεφαλής της Νίκος Βουρλάκης που όπως επεσήμανε η πόλωση δεν της επέτρεψε ακόμα υψηλότερο ποσοστό. Οπως σημείωσε ο κ. Βουρλάκης: «Ναι μεν είχαμε μία αύξηση των ποσοστών μας και όπως πιστεύουμε αυτό θα μας επιτρέψει την εκπροσώπηση του συνδυασμού μας με 3 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο όμως θα θέλαμε όσο γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση. Ομως η πόλωση μεταξύ των άλλων συνδυασμών δεν μας επέτρεψε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό παρότι οι υπόλοιποι είχαν παρόμοιο πολιτικό λόγο. Με αυτές τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να πολλαπλασιάσουμε την δύναμη μας μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τον σημερινό εργαζόμενο και τον μικροεπαγγελματία του Δήμου»

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ