Μαγεύει το γραφικό ψαροχώρι των Χανίων

Πρόκειται για έναν τόπο μαγικό, που συνδυάζει μοναδικά το βραχώδες, ορεινό τοπίο ολόγυρά του με τα ήσυχα νερά του πελάγους που απλώνεται μπροστά του, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια μοναδική και συνάμα αυθεντική, κρητική εμπειρία ζωής

Το γραφικό ψαροχώρι και νοτιότερο λιμάνι του νομού βρίσκεται σε απόσταση 75 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Χανίων, στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Στο Δήμο Σφακίων ανήκει το μεγαλύτερο μέρος του όγκου των Λευκών Ορέων (ή Μαδάρες), το φαράγγι της Σαμαριάς, της Αράδαινας, του Κλάδου κ.ά.

Πρόκειται για έναν τόπο μαγικό, που συνδυάζει μοναδικά το βραχώδες, ορεινό τοπίο ολόγυρά του με τα ήσυχα νερά του πελάγους που απλώνεται μπροστά του, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια μοναδική και συνάμα αυθεντική, κρητική εμπειρία ζωής.

Για την ονομασία τους επικρατούν τρεις θεωρίες. Η μία λέει ότι προέρχεται από τη λέξη «σφαξ», που σημαίνει χώρα των φαραγγιών, η δεύτερη ότι η περιοχή έχει πάρει το όνομά της από τις πικροδάφνες –ονομάζονται «σφάκες» στην Κρήτη–, ενώ η τρίτη υποστηρίζει ότι το χωριό ονομαζόταν αρχικά Σφηκιά και με το πέρασμα του χρόνου μετατράπηκε σε Σφακιά.

Στο χωριό θα κάνετε μία βόλτα στο ρομαντικό και νοσταλγικό παρελθόν θαυμάζοντας τα μονώροφα και διώροφα αρχοντικά και τις χρωματιστές αυλές και τα πλακόστρωτα καλντερίμια. Όσοι επιθυμείτε ήρεμες διακοπές, χωρίς ξενύχτια και κραιπάλες, βρίσκεστε στο σωστό μέρος, καθώς εδώ υπάρχουν ταβερνάκια και cafes για χαλαρές, πλην όμως αυθεντικές στιγμές.

Για τις βουτιές σας μπορείτε να επιλέξετε την παραλία του οικισμού, εκείνη στη δυτική έξοδο της Χώρας Σφακίων ή του Ίλιγγα, σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από το χωριό. Επίσης, η περιοχή αποτελεί ορμητήριο για την εξερεύνηση του ευρύτερου Δήμου Σφακίων, όπου υπάρχουν περιοχές που ενδείκνυνται για καταδύσεις, ψάρεμα, πεζοπορία και ορειβασία.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Λουτρό, ένα μικρό και παραθαλάσσιο χωριουδάκι με έναν δρόμο μόλις, το οποίο προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης μετά από 20 λεπτά με καραβάκια που αναχωρούν από τα Σφακιά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ