Με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Ανώγεια

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Ανώγεια την Δευτέρα 29/7/2019, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ομιλητές τον Ανδρέα Ξανθό, Βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τον Θοδωρή Δουλουμπέκη, μέλος της Γραμματείας της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ο Α. Ξανθός στην ομιλία του τόνισε: «Από τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης είναι εμφανής η προσπάθεια συντηρητικής παλινόρθωσης σε όλα τα επίπεδα (ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό), επιδιώκοντας να ανακτήσει η ΝΔ την ιδεολογική ηγεμονία που έχει κατοχυρώσει μετά τη Μεταπολίτευση η Αριστερά σε μείζονα θέματα όπως κοινωνικό κράτος, Δημόσιο Πανεπιστήμιο, Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δημοκρατικοί θεσμοί, ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, σεβασμός της διαφορετικότητας κλπ. Στήνεται με μεθοδικότητα ένα υπερσυντηρητικό και νεοφιλελεύθερο σκηνικό το οποίο οφείλουμε με σθένος, με μαχητικότητα και τεκμηριωμένο πολιτικό και προγραμματικό λόγο, να αντιπαλέψουμε. Αυτό απαιτεί πολιτικό άνοιγμα πρωτίστως στις κοινωνικές δυνάμεις που μας στήριξαν (νεολαία, φοιτητές, γυναίκες, μισθωτοί Δημόσιου τομέα, άνεργοι) αλλά και σε κοινωνικές ομάδες που έχουμε υποχώρηση της επιρροής μας (αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, νέοι επιστήμονες, μισθωτοί ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι). Η αποτελεσματική όμως παρέμβαση μας στις εξελίξεις, απαιτεί και ένα θαρραλέο οργανωτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επιβάλλει τη μαζικοποίηση των οργανώσεων με στόχο την ουσιαστική και όχι την τυπική συμμετοχή των νέων μελών σε μια συλλογική πολιτική λειτουργία και άρα στη διαμόρφωση της πολιτικής μας στρατηγικής και τακτικής , τόσο σε γενικό όσο και σε κλαδικό-τοπικό επίπεδο. Δεν θέλουμε κόμμα χειροκροτητών, μελών χωρίς ενημέρωση, χωρίς άποψη και χωρίς πολιτικό ρόλο, που απλώς θα ψηφίζουν για Νομαρχιακή Επιτροπή, αντιπροσώπους για το Συνέδριο ή αρχηγό. Θέλουμε αντιστοίχηση της οργανωμένης βάσης με την πολιτική και κοινωνική μας επιρροή, χωρίς «εκπτώσεις» στο επίπεδο των αξιών και στις αρχές της αριστερής μας ταυτότητας. Έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε σε μεγάλο βαθμό το προφανές επικοινωνιακό μας έλλειμμα. Και έτσι θα δημιουργήσουμε ισχυρές «δικλείδες ασφαλείας» απέναντι στον κίνδυνο της «πασοκοποίησης», που δεν είναι άλλες από τη συμμετοχή, τη συλλογικότητα, την τήρηση από όλους των κανόνων δεοντολογίας και πολιτικής συμπεριφοράς, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, δηλαδή τη Δημοκρατία στο κόμμα και στα όργανα του».

Ο Θ. Δουλουμπέκης στην ομιλία του τόνισε: «Απέναντι σε μια κυβέρνηση της Νέας Δεξιάς που ουσιαστικά είναι μια σύμπραξη οικονομικών και οικογενειακών συμφερόντων, εμείς οφείλουμε πρωτίστως να προστατεύσουμε τις μεταμνημονιακές κατακτήσεις του λαού στην υγεία, την παιδεία και την εργασία, που φέραμε, ενώνοντας δυνάμεις, για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες σε βάρος των πολλών.

Δίπλα στους πολλούς, στους καθημερινούς ανθρώπους εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση αυτής της νέας πληθυντικής αριστεράς, που θα βάλει μια νέα ριζοσπαστική ατζέντα, βασισμένη στις αξίες του σοσιαλισμού, και που θα απαντάει στα σύγχρονα προβλήματα ενός κόσμου που αλλάζει διαρκώς. Μια νέα αριστερά που δεν αρκεί να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη αλλά πρέπει να είναι συμμετοχική, να επιτρέπει και να καλλιεργεί την κομματική κινητικότητα, να χρησιμοποιεί την τεχνολογία και όλα τα σύγχρονα μέσα για να δίνει βήμα σε όλες και όλους.

Μια νέα Αριστερά που θα εμπνέεται από τη νέα γενιά και θα της δίνει βήμα αναγνωρίζοντάς την ως μια γενιά πολιτικά παραγωγική.

Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον δημιουργήσουμε εμείς, ενωμένοι οι προοδευτικοί πολίτες, αν θέλουμε να είναι ένας κόσμος της συνεργασίας, της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, αν θέλουμε να είναι ένας κόσμος της ισότητας στην απόλαυση των αγαθών, ένας κόσμος που θα μπορεί ο καθένας και η καθεμία άσχετα με τις καταβολές του και τις προτιμήσεις του να απολαύσει το δικαίωμα στη συλλογική πρόοδο».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ