Με επιτυχία η συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ, στις Αρχάνες

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου την Τρίτη 25 Ιούνη στην πλατεία των Άνω Αρχανών. Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης και Μανώλης Καρκαβάτσος.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι όποια κυβέρνηση και να προκύψει την επόμενη μέρα, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, ακριβώς γιατί τα μέτρα που θα πάρει είναι ήδη δρομολογημένα, προαποφασισμένα και συμφωνημένα, πατώντας πάνω στα προηγούμενα μνημόνια και κυρίως στο τρίτο μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις δεσμεύσεις της «μεταμνημονιακής εποχής».

Στην πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ετοιμάζονται να δώσουν ο ένας στον άλλον την αντιλαϊκή σκυτάλη για να συνεχίσει ο επόμενος στον ίδιο βάρβαρο δρόμο. Και οι δύο έχουν ως προμετωπίδα της πολιτικής τους την στήριξη του κεφαλαίου, που τσακίζει τον λαό και τα δικαιώματά του, που σημαίνει επέκταση της εκμετάλλευσης και της εργασιακής ζούγκλας, ανακύκλωση της φτώχειας και μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας από την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Επομένως, το πραγματικό δίλημμα για τον ελληνικό λαό, όπως υπογράμμισε, είναι εάν θα δώσει λευκή επιταγή στην συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης με έναν συσχετισμό αρνητικό για τον ίδιο, ή εάν θα ενισχύσει την μόνη δύναμη που μέσα στην Βουλή και έξω από αυτήν, στο λαϊκό κίνημα, θα παλέψει για σύγχρονα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Αυτή η δύναμη ήταν πάντα και είναι μόνο το ΚΚΕ. Δε μπορούν, απέναντι σε μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα, να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ. Ούτε φυσικά κόμματα - δεκανίκια της μίας χρήσης, που γεννιούνται και πεθαίνουν σε μία νύχτα και που ο λαός θα τα βρει απέναντί του την επόμενη μέρα έτσι κι αλλιώς.

Τέλος, κάλεσε σε υπερψήφιση του ΚΚΕ στις 7 Ιούλη, έτσι ώστε να υπάρχει μια πολύ ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα, να υπάρχει ένα ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό, για μέτρα ανακούφισης, για αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, και κυρίως να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση, με το λαό πραγματικά στην εξουσία.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Άνω Αρχάνες, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «EGG-Ω», του Συλλόγου Φίλων της Τέχνης Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, που φιλοξενείται στον Χώρο Πολιτισμού, στην Πλατεία Αρχανών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ