Mε επιτυχία η σύσκεψη της Κ.Ο Καλλιτεχνών του ΚΚΕ στο Ηράκλειο

Με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ κόντρα σε παλιά και νέα κάλπικα διλήμματα. Με πείσμα και αισιοδοξία στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Κ.Ο Καλλιτεχνών του ΚΚΕ, την Τετάρτη 12/06, με ομιλήτρια την Γιάννα Ποθητού, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ και υπεύθυνη της επιτροπής πολιτισμού της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ κόντρα σε παλιά και νέα κάλπικα διλήμματα. Με πείσμα και αισιοδοξία στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές».

Στην ομιλία της, αναφερόμενη στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτό που κρίνεται είναι πόσο ισχυρή θα είναι την επόμενη μέρα εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά δίπλα στον λαό, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Επιπλέον σημείωσε:

«Την επόμενη μέρα των εκλογών, όποιο σενάριο και εκδοχή και να δούμε, είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κάποια δεδομένα όπως ότι οι εφαρμοστικοί νόμοι και των 3 μνημονίων θα είναι εδώ, από τα μνημόνια που ψήφισαν και εφάρμοσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (και ΠΟΤΑΜΙ). Επιπλέον, θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις για ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060, άλλωστε η Έκθεση της Κομισιόν είναι οδηγός για τις αντιλαϊκές προτεραιότητες από τις 8 Ιούλη.

Είναι οι δεσμεύσεις που έτρεξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να διαβεβαιώσουν τους «θεσμούς» ότι θα υλοποιήσουν και μάλιστα διαγωνίζονται για το ποιός θα τα εφαρμόσει πιο καλά και θα συμπληρώσει τα δημοσιονομικά «κενά» με ακόμα χειρότερα μέτρα.

Καλούμε όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα στις προηγούμενες εκλογικές μάχες, που ψήφισαν με βαριά καρδιά και έπεσαν στα διλήμματα του διπόλου, να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα και να πούμε καθαρά ότι η μόνη κερδισμένη ψήφος στις 7 Ιούλη είναι στο ΚΚΕ. Για να μη δώσουμε συγχωροχάρτι, για να βάλουμε εμπόδια παλεύοντας μέσα στο λαό και μέσα στη Βουλή, για να γκρεμίσουμε το φασισμό και ναζισμό, τον εθνικισμό, να δυναμώσουμε μικρούς και μεγάλους αγώνες με τη σταθερή δύναμη που απαρέγκλιτα στέκεται στο πλάι του λαού.

(…) Έχουμε σήμερα παραδείγματα που αντιτάσσονται στη λογική «τίποτα δε γίνεται» και «αγώνες επί ματαίω». Να σταθούμε μόνο στο παράδειγμα από το χώρο των ηθοποιών. Αυτές τις μέρες με τον αγώνα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών υπογράφηκε ΣΣΕ μεταξύ Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και Εθνικού Θεάτρου. Συνεχίζουν για την υπογραφή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ υπάρχει εμπειρία και εδώ στο Ηράκλειο, των συναδέλφων από το ΣΕΗ και από το Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο που έχει το παράρτημά του στο Ηράκλειο. Επίσης, οι κομμουνιστές στο Εικαστικό Επιμελητήριο πρωτοστατούν φέρνοντας στην επιφάνεια το επιχειρηματικό πλαίσιο για τα δημόσια καλλιτεχνικά έργα, όπου την ίδια ώρα οι καλλιτέχνες καλούνται να συμμετέχουν εθελοντικά.

Και εδώ στην πόλη του Ηρακλείου ιδιαίτερα προεκλογικά προέταξαν την προβολή και αξιοποίηση της τέχνης ως πολιτιστικού προϊόντος, ως τουριστική ατραξιόν, χωρίς φυσικά να κάνουν λόγο για αμοιβές και δικαιώματα των δημιουργών. Την ίδια ώρα που προβάλουν με φιέστες τον πολιτισμό αλλά ένα μεγάλο μέρος των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, συμμετέχουν εθελοντικά.

Καλούμε σήμερα εσάς τους καλλιτέχνες να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ ανεξάρτητα από επί μέρους διαφωνίες σας, για να πάψει να είναι ο λαός με σκυμμένο το κεφάλι. Το τελευταίο αποτελεί κομβικό σημείο στις κατευθύνσεις της ΕΕ για την Τέχνη όχι μόνο ως πεδίο που μπορεί η εκμετάλλευσή του να φέρει κέρδη αλλά και ως ιδεολογικό εργαλείο προκειμένου να εξασφαλίζεται μέσα από την Τέχνη, που έχει τη δύναμη να διαμορφώνει συνειδήσεις, το να είναι ο λαός με σκυμμένο το κεφάλι. Εμείς θέλουμε να φωτίσουμε έναν άλλον δρόμο!

Τον δρόμο για μια κοινωνία στην οποία ο λαός θα έχει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο! Σας καλούμε γι αυτόν τον σκοπό να κάνετε τώρα δική σας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στις εκλογές στις 7 Ιούλη.»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ