Με τη στήριξη του Δήμου συνεχίζονται οι ανασκαφές στο Σίσι

Ανασκαφή της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής

Τα ίχνη ενός μινωικού ανακτορικού συγκροτήματος, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαμε μέχρι πρόσφατα, φέρνει τα τελευταία χρόνια η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση Μπούφος, στο Σίσι Λασιθίου.

Πρόκειται για ανασκαφή της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής που πραγματοποιείται με την συμμετοχή ομάδας επιστημόνων υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή J. Driessen και με την συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Την εν λόγω περιοχή επισκέφθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος με την συνδρομή του καθηγητή - Δ/ντη της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής κ. Jan Driessen, ξεναγήθηκε στον χώρο των ανασκαφών, ενώ ενημερώθηκε για τα ανασκαφικά ευρήματα, την οργάνωση της συντήρησης και αποκατάστασης τους.

Ο κ. Ζερβός, εκφράζοντας την βούληση της δημοτικής αρχής αναφορικά με την συνέχιση των ανασκαφών - η μελέτη των οποίων αναμένεται ν΄απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα τα οποία συνδέονται με τα Ανάκτορα των Μαλίων και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, δήλωσε ότι η συνδρομή του δήμου, τόσο στην ανασκαφή της Βελγικής Σχολής στο Σίσι, όσο και στην πρόταση που ήδη έχει καταγραφεί για την επανάχρηση του Αρρεναγωγείου Βραχασίου μετά την παραχώρηση του από τον Δήμο Αγίου Νικολάου - τίθεται σε τροχιά υλοποίησης την παρούσα δημοτική περίοδο, δεδομένου, ότι οι εν λόγω δομές και δράσεις θα πρέπει να βρούν την θέση που τους αξίζει .

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ