Μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Λουξεμβούργου-Κρήτης

Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή είχε ο επίτιμο; πρόξενο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στο Ηράκλειο, Γιώργος Αεράκης

Μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας υπάρχουν σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο μεταξύ Λουξεμβούργου και Κρήτης σύμφωνα με τον επίτιμο πρόξενο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στο Ηράκλειο, Γιώργο Αεράκη ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, στο πλαίσιο επαφών του με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Αεράκης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα μεγάλη ελληνική κοινότητα του Λουξεμβούργου, που αποτελείται κυρίως από Έλληνες, που εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και στον Σύλλογο Φίλων Ελλάδος στο Λουξεμβούργο, τονίζοντας παράλληλα τη δραστηριοποίηση του Συλλόγου Φίλων Λουξεμβούργου στην Κρήτη. Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση προς την κατεύθυνση συνεργασιών Λουξεμβούργου - Κρήτης, κινούνται και οι προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο επίτιμος πρόξενος του μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου συναντήθηκε και με το δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη τον οποίο ενημέρωσε, για τους Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Λουξεμβούργο, για τις σχέσεις με το Σύλλογο Φίλων Ελλάδας στο Λουξεμβούργο, το έργο που επιτελεί, αλλά και τις δράσεις του στην Κρήτη. Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε στον προσδιορισμό των στόχων και των δράσεων που θα συμβάλλουν στην εδραίωση της συνεργασίας σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο μεταξύ της Κρήτης και της χώρας του Λουξεμβούργου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ