Μετά τον κυκλικό κόμβο στην Όαση ... παίρνουν σειρά κι άλλες παρεμβάσεις

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Στο πλάνο παρεμβάσεις στο "γνωστό" προβληματικό σημείο, στον κυκλικό κόμβο στην 62 Μαρτύρων, στον Άγιο Ιωάννη τον Χωστό και σε δεύτερο χρόνο στο κολυμβητήριο στο Λίντο και στον Καράβολα

Του Αντώνη Παντινάκη

Πριν από μερικούς μήνες η κατάργηση των φαναριών στην περιοχή της Όασης, μετά την Καινούργια Πόρτα, ήταν ένα από τα μεγάλα πειράματα - στοιχήματα της δημοτικής αρχής, στην προσπάθειά της για τον περιορισμό των κυκλοφοριακών προβλημάτων, αρχής γενομένης από ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Ηρακλείου.

Σε πρώτη φάση, για τον σκοπό, αυτό τοποθετήθηκαν νεροπαγίδες σχηματίζοντας έναν υποτυπώδη κυκλικό κόμβο, ο οποίος σήμερα είναι σχεδόν έτοιμος!

Απομένουν ακόμα κάποιες μικρές λεπτομέρειες, για ένα έργο το οποίο χαρακτηρίζεται “υποδειγματικό” από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη. Οι εξελίξεις τον ικανοποιούν, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του: “Είμαστε χαρούμενοι γιατί είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του κόμβου, που ήδη έχει λύσει εδώ και αρκετούς μήνες το κυκλοφοριακό ζήτημα”.

Οι κινήσεις που έγιναν από τον περασμένο Απρίλιο, έως τώρα, ήταν απόλυτα μελετημένες:
“Είχαμε πάρει την απόφαση και εφαρμόσαμε πιλοτικά με νεροπαγίδες, με έναν στοιχειώδη τρόπο τον κόμβο, και στη συνέχεια χτίσαμε βήμα – βήμα την υλοποίηση όλου του έργου, το οποίο βέβαια και από αισθητική αλλά και από λειτουργική άποψη είναι υποδειγματικό”, υπενθύμισε ο κ. Αναστασάκης.

“Έχουμε πει ότι τα θέματα καθημερινότητας θα είναι πάντα ψηλά στις προτεραιότητές μας, όπως έχει ζητήσει ο δήμαρχος. Ένα από τα βασικά ζητήματα που προβληματίζει σε καθημερινή βάση είναι αυτό του κυκλοφοριακού. Έχουμε εντοπισμένα προβλήματα τα οποία ένα προς ένα προσπαθούμε να τα βάλουμε σε τροχιά επίλυσης, με μεγάλο μειονέκτημα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι πολύ αργές σε σχέση με το ζητούμενο της επείγουσας παρέμβασης”, σχολίασε επιπλέον ο ίδιος.

Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την μείωση του κυκλοφοριακού δεν σταματούν στην Όαση. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, θα ακολουθήσουν άμεσα κι άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες: “Έχουμε στείλει τον φάκελο για την 62 Μαρτύρων και την επίλυση του προβλήματος με το κυκλικό που δεν λειτουργεί σωστά, πλησίον γνωστού πολυκαταστήματος. Ανάλογες παρεμβάσεις θα έχουμε και στον Άγιο Ιωάννη τον Χωστό, στο κομμάτι εντός σχεδίου πόλης που αφορά τον Δήμο Ηρακλείου και σε δεύτερο χρόνο στο κολυμβητήριο στο Λίντο και στον Καράβολα”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ