Μήνυμα προσφοράς από την Αλβανική κοινότητα Κισσάμου

Aν και έχει διάρκεια ζωής μόλις ενός χρόνου ο Σύλλογος έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας

"Μετά από 20χρόνια, νιώθουμε κομμάτι της κοινωνίας και θέλουμε να προσφέρουμε σε αυτή» λένε οι Ανδρέας Χότζα, Μπάλα Μπερτάν, Γκέρκγι Τζιμέργκα, Γκεζίμ Μούτσα, Αντριάν Φάτσια, Αγρόν (Αντώνης) Τζιμέργκα μέλη του “Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Κισσάμου”.

Aν και έχει διάρκεια ζωής μόλις ενός χρόνου ο Σύλλογος έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας της Κισσάμου αλλά και όλου του νομού με την αφιλοκερδή προσφορά του.

Τα μέλη του συλλόγου κατασκεύασαν πρόσφατα αφιλοκερδώς μια ράμπα για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Κίσσαμο και διαμόρφωσαν τον κήπο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Πέρα από τις ευχαριστίες του τοπικού Δήμου, οι πράξεις του συλλόγου σχολιάστηκαν πολύ θετικά από όλο τον κόσμο της περιοχής.

«Στο καταστατικό μας ορίζουμε ότι οφείλουμε να προσφέρουμε στο δήμο μας, στο Δήμο Κισσάμου, γιατί θεωρούμε ότι είμαστε και εμείς μέρος του. Ζούμε πάνω από 20 χρόνια, τα παιδιά μας σπουδάζουν εδώ, πηγαίνουν σχολείο και είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε στην κοινωνία» δηλώνει στα “Χανιώτικα Νέα” ο Γκεζίμ Μούτσα πρόεδρος του συλλόγου.

Ο Σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από το Πρωτοδικείο και στο καταστατικό του προβλέπονται δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης.

«Ήταν απόφαση όλων μας να φτιάξουμε ένα σύλλογο , να κάνουμε εκδηλώσεις, να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας αλλά και με την τοπική κοινωνία, να προσφέρουμε στο Δήμο » λέει ο “Αντώνης”, που υπολογίζει ότι στη ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου ζουν 250 Αλβανικές οικογένειες.

Στο πλαίσιο της δράσης του συλλόγου έχει πραγματοποιήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση, κάνει μαθήματα αλβανικών χορών ενώ για το μέλλον θα ήθελε να λειτουργήσει και ένα φροντιστήριο εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας.
«Θέλουμε να είμαστε “ένα” με τους ντόπιους, τα δικά μας παιδιά πηγαίνουν μαζί στο σχολείο με τα δικά τους παιδιά. Είμαστε όλοι πάνω από 20 χρόνια και αγαπάμε και εμείς το Καστέλι και την Κίσσαμο» τονίζει ο Ανδρέας Χότζα, ενώ ο Αντριάν Φάτσια συμπληρώνει πως «είμαστε όλοι μάστοροι της οικοδομής και όπου έχουμε δυνάμεις και μπορούμε θέλουμε να βοηθήσουμε.»

Ο Σύλλογος κινητοποιήθηκε άμεσα όταν έμαθε από ένα μέλος του ότι το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κισάμου είχε ανάγκη μια ράμπα για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, πήρε τις πρώτες ύλες από τον Δήμο και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο έφτιαξε μια πολύ λειτουργική κατασκευή ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά.

«Στην κατασκευή συμμετείχαμε 11 άτομα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί» σημειώνει ο Γκεζίμ Μούτσα, ενώ ο “Αντώνης” καταλήγει λέγοντας πως «νιώθω δεύτερη πατρίδα μου εδώ την περιοχή, έχω φτιάξει τη ζωή μου και για αυτό θέλω και εγώ όπως και όλα τα παιδιά να προσφέρουμε».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ