Μητσοτάκης από Ασή Γωνιά: Πρέπει η ΝΔ να βγει ισχυρή από την κάλπη των ευρωεκλογών

"Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ και δεν θα φύγει από το ενδιαφέρον μου αυτός ο τόπος" ανέφερε για την Κρήτη

Θα στηρίξουμε τις ορεινές περιοχές θα στηρίξουμε τους ορεινούς όγκους θα στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους για τους οποίους αναγνωρίζουμε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τον αγώνα που δίνουν για επιβίωση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Ασή Γωνιά των Χανίων, χωριό όπως είπε αγαπημένο της οικογένειάς του με τους κατοίκους του οποίου αλλά και την περιοχή διατηρεί πολύ στενές σχέσεις έχοντας και ως παρακαταθήκη τα λόγια του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που του είχε πει να σέβεται να προσέχει και να αγαπά και τους ασηγωνιώτες αλλά και την Ασή Γωνιά.

«Όπως ο πατέρας μου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που η καρδιά του ήταν στα βουνά, έτσι και εγώ που χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως έναν βουνίσιο άνθρωπο δεν θα εγκαταλείψω ποτέ και δεν θα φύγει από το ενδιαφέρον μου αυτός ο τόπος και τα βουνά της Κρήτης είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ότι τα προβλήματα της περιοχής τα γνωρίζει διότι γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, τα βουνά τα έχει περπατήσει και μαζί με τον πατέρα του αλλά και μόνος του, έχει μιλήσει με τους κατοίκους, με τους κτηνοτρόφους, γνωρίζει τον κόπο τους και όλες τις δυσχέρειες που βιώνουν. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο θέλετε όλοι σας να κάνετε αυτό που έκαναν οι πατεράδες σας να είστε οι συνεχιστές τους και γνωρίζω ότι και τα νέα παιδιά της περιοχής αυτό ζητούν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Να ξέρετε ότι θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου . Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα είναι ταυτισμένη με ιστορίες αιώνων, τα προβλήματα είναι γνωστά, τα χρήματα από την εξισωτική αποζημίωση πρέπει να τα παίρνουν αυτοί που τα δικαιούνται και κανένας άλλος. Δεν είναι σοβαρή πολιτική να παίρνουμε χρήματα από αυτούς που τα χρειάζονται και να τα διανέμουμε αλλού . Το γάλα που βγαίνει με τόσο κόπο και με αυξημένο κόστος πρέπει να προστατεύεται, οι παράνομες εισαγωγές γάλακτος θα τσακιστούν από εμάς την επόμενη μέρα διότι ξέρουμε τι γίνεται γνωρίζουμε πόσο πέφτουν οι τιμές και το πώς το γάλα ή το τυρί βαφτίζεται ως ντόπιο ενώ είναι από το εξωτερικό .

Θα συνδέσουμε τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό διότι είναι αδιανόητο σήμερα να επισκέπτονται πάνω από πέντε εκατομμύρια τουρίστες και να μην δοκιμάζουν τα τοπικά προϊόντα, να μην έχουν αυτή τη γευστική εμπειρία ώστε όταν γυρίσουν στον τόπο τους να αναζητήσουν το τυρί μας, τα προϊόντα μας και αυτό είναι κάτι που θα το πετύχουμε. Θα προστατεύσουμε τα προϊόντα μας με την ξεχωριστή ταυτότητα αλλά και την ξεχωριστή ιστορία που συνοδεύει το κάθε προϊόν διότι το τοπικό μας προϊόν δεν είναι μόνο αυτό που τρώμε είναι το πώς φτιάχτηκε και οι μουσικές του τόπου, οι ιστορίες των ανθρώπων, το μεράκι των ανθρώπων, οι μυρωδιές του τόπου που όλα αυτά φτιάξανε το συγκεκριμένο προϊόν .

Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι κοντά σας όπως ήμουνα κοντά σας όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζοντας μία παράδοση που πηγαίνει πίσω πολλές πολλές δεκαετίες που από το 1946 οπότε και εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που τόσο δύσκολη ήταν η πρόσβαση στα μέρη σας Αλλά πάντα με κέφι ερχότανε διότι γνώριζε ότι εδώ έχει τους καλούς φίλους και για αυτό μας δίδαξε μία απλή παρακαταθήκη Να είσαι κοντά στον απλό άνθρωπο να ακούς τα προβλήματά του να νοιάζεσαι για τα προβλήματα του. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής και αυτό το μήνυμα πέρασε σ εμάς τους νεότερους και αυτή την παρακαταθήκη θα υπηρετήσουμε.

Στις εκλογές θέλω τη στήριξή σας διότι πρέπει η Νέα Δημοκρατία να βγει ισχυρή από την κάλπη των ευρωεκλογών ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με αυτές τις εκλογές, αυτό να είναι το μήνυμα. Δεν θέλω να πω τίποτα για την κυβέρνηση μόνο εσείς γνωρίζετε αν οι ζωές σας έγιναν καλύτερες, έγιναν χειρότερες. Αυτή είναι η πραγματικότητα εμείς μπορούμε να κάνουμε τις ζωές καλύτερες μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά, ενωμένοι και ειδικά για την Κρήτη θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη να γίνει περιφερειάρχης της Κρήτης για να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί για το καλό του τόπου μας. Η Κρήτη πρέπει να στείλει ένα εκκωφαντικό μήνυμα, η Κρήτη πρέπει να είναι γαλάζια» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της κοινότητας Ασή Γωνιάς Γιάννης Γλεντζάκης του μίλησε για τα προβλήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής .
Υπάρχουν πολλά προβλήματα όπως είπε ο κ Γλεντζάκης που ταλανίζουν τον κλάδο των κτηνοτρόφων και ως αυριανή κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση τους. Χαρακτήρισε την Κρήτη ως αδικημένο νησί μιας και τα μεταφορικά δεν επιδοτούνται, δεν ισχύει το ισοδύναμο μεταφορικό όπως ισχύει σε άλλα νησιά. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, ανέφερε, να συνδεθεί ο πρωτογενής με τον τριτογενή τομέα ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο να έρχονται στην Κρήτη έξι εκατομμύρια τουρίστες και να τους προσφέρονται ξένα προϊόντα. ξένα τυριά ξένα βουτυρά . Ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναθεωρηθεί ο νόμος του ΕΛΓΑ ο οποίος είναι παλιός και βρίσκεται σε ισχύ από το 1957 και αδικεί τους κτηνοτρόφους διότι δεν διαχωρίζει τους αγρότες από τους κτηνοτρόφους .
Έθεσε επίσης το ζήτημα της αναγραφής στις συσκευασίες των προϊόντων για το τι ακριβώς προϊόν είναι, ποια είναι η ταυτότητα του προϊόντος ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής τι αγοράζει και τι τρώει. Αυτό που ζητάμε και θέλουμε είναι να στηριχτούν οι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι και όχι οι αεριτζήδες κτηνοτρόφοι ανέφερε και τόνισε την ανάγκη να επιλυθεί άμεσα το θέμα των φορολογικών συντελεστών που πρέπει και αυτοί να μειωθούν διότι ενώ θέλουμε να παράξουμε γάλα οι φορολογικοί συντελεστές δεν μας το επιτρέπουν μιας και με το που φτάσουμε στους 20 τόνους γάλα πρέπει να σταματήσουμε διότι αλλάζει η κλίμακα μας και φορολογούμαστε περισσότερο .

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθησε σε δείπνο που του παρέθεσαν οι κάτοικοι της Ασή Γωνιάς.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Με το μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κύριο κύριο Ευγένιο συναντήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε το σεβασμό του προς την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης τον κύριο Ευγένιο αλλά και όλους τους κληρικούς οι οποίοι όπως δήλωσε στηρίζουν τις κοινωνίες και για αυτό επιβάλλεται η στήριξή τους από την επίσημη Πολιτεία. Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου του παρέδωσε τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κρήτης τονίζοντάς του το πόσο σημαντικός είναι κυρίως δε το ότι αυτός ο χάρτης δεν πρέπει επουδενί να τροποποιηθεί ή να αλλάξει. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο καταστατικός χάρτης πρέπει να παραμείνει ως έχει. Πράγματι, είπε, υπάρχουν θέματα που μας έχουν απασχολήσει τους τελευταίους μήνες. Κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τη συνταγματική αναθεώρηση αλλά και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε σχέση με τη μισθοδοσία των κληρικών. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη Συνταγματική αναθεώρηση και επειδή εκτιμώ ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι η Νέα Δημοκρατία και θα παραλάβει την πρόταση αναθεώρησης το άρθρο 3 θα παραμείνει ακριβώς ως έχει, δεν θα αναθεωρηθεί από την επόμενη κυβέρνηση. Γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος μία ενδεχόμενη αναθεώρηση του άρθρου 3. Θα έθετε σε κίνδυνο τις προσεκτικά κατοχυρωμένες σε βάθος δεκαετιών σχέσεις μεταξύ ελληνικής πολιτείας, Εκκλησίας της Ελλάδος και Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στην παρούσα συγκυρία αυτό δεν θα πρέπει να γίνει. Σε ότι αφορά τα σχέδια για την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών αυτά τα σχέδια εμείς θα τα απορρίψουμε. Σχέδια που έγιναν χωρίς να ερωτηθεί ούτε η εκκλησία, ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Καταστήσαμε σαφή τη διαφωνία μας προς όλους και χαίρομαι που και η εκκλησία της Ελλάδος έχει λάβει μία αυστηρή και σκληρή θέση στις αλλαγές που συζητήθηκαν και προφανώς που επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας δεν θα τις προχωρήσουμε.

Είχα τη μεγάλη χαρά να βρεθώ τη Μεγάλη Πέμπτη στο φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, βίωσα μία πραγματικά βαθιά συναισθηματική εμπειρία στη διάρκεια της θείας λειτουργίας και δηλώνω ότι η εκτίμησή μου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι απεριόριστη. Είδα μάλιστα με πολύ ενδιαφέρον τις πρόσφατες οικουμενικές αποφάσεις που αφορούν την κύρωση σημαντικών θέσεων που εμπίπτουν στην Οικουμενική αρμοδιότητα του Πατριάρχη καθώς και τη σημαντική απόφαση της εκλογής του αρχιεπισκόπου Αμερικής τον οποίο συνοδεύουν οι ευχές μας και οι ελπίδες μας. Η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής χρειάζεται μία δυναμική επανεκκίνηση και αυτό θα είναι προς όφελος όχι μόνο της Αμερικής, της Αρχιεπισκοπής εκεί αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ότι έχει δίκιο για το ότι επισκέπτεται πρώτη φορά το συγκεκριμένο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης αλλά τον διαβεβαίωσε ότι στο πρόσωπό του τόσο η εκκλησία της Κρήτης, η Επισκοπή Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αλλά και ο ίδιος ο κύριος Ευγένιος θα βρει ένα καλό και πιστό φίλο από την πλευρά του.

Ο μητροπολίτης κ Ευγένιος είπε ότι αυτό το οποίο θέλουμε να γίνει κατανοητό ότι όλοι οι ιερείς, οι παπάδες μας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν τις κοινωνίες ζωντανές. Μας πήραν τους αστυνόμους μας πήραν τους δασκάλους από τα χωριά από την ορεινή Κρήτη και έχει μείνει μόνο ο Πάπας. Αν πάρουν και τον ιερέα αν δηλαδή γίνει ένας Καλλικράτης στις ενορίες μας τότε δεν θα μείνει τίποτα. Οι περισσότεροι ιερείς είναι έντιμοι είναι οικογενειάρχες, είναι πολύτεκνοι με φοβερό εκπληκτικό έργο που πολλές φορές υπερβαίνει και τις δυνατότητές τους αλλά είναι και εκτός των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταπαντώντας είπε ότι για αυτούς τους ιερείς για αυτούς τους παπάδες που είναι Έλληνες πολίτες η κυβέρνηση έκρινε ότι έπρεπε να τους περιφρονήσει και να τους αντιμετωπίσει ως μία ειδική κατηγορία εργαζομένων. Στη συνέχεια ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μαζί με κομματικά στελέχη του Ρεθύμνου, τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και το βουλευτή Ρεθύμνης Γιάννη Κεφαλογιάννη έκανε βόλτα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου ενώ κάθισε για καφέ και συνομίλησε με νέους και νέες ανταλλάσσοντας απόψεις τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ