Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού θέλει στο "Φάρο" το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν.Αλικαρνασού

Διαφωνεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν.Αλικαρνασού με τη χωροθέτηση του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο πρώην κέντρο "Φάρος"

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση να χωροθετηθεί και να λειτουργήσει στο πρώην κέντρο "Φάρος", το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, εκφράζει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού που συνεδρίασε την Τετάρτη για αυτό το θέμα.

Η δυσαρέσκεια έγκειται επίσης στο ότι το Συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί προκειμένου να εκφράσει την άποψη του.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση "σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 και το άρθρο 83 το Κοινοτικό Συμβούλιο διατυπώνει γνώμη για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου που βρίσκονται στην Κοινότητα την κάθε μορφή εκμίσθωσης ή παραχώρηση εκτάσεων εντός των ορίων αυτής, καθώς και την εκποίηση,, εκμίσθωση , δωρεάν παραχώρηση χρήσης ,ανταλλαγή και δωρεά περιουσιακών εν γένει στοιχείων του Δήμου που βρίσκονται στα όρια της Κοινότητας.

Για το εν λόγω ακίνητο το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει διατυπώσει πρόταση να αξιοποιηθεί σε μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού και πολιτισμικής κληρονομιάς και πολυχώρος για διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα είναι ανοιχτό προς το κοινό".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ