Κρήτη | 12.08.17 16:14
"Μπλόκο" στον τουρισμό της ντροπής βάζουν τα Μάλια και γίνονται παράδειγμα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Μπλόκαραν 10.000 αφίξεις από Βρετανία - Το παράδειγμα των Μαλίων ακολουθούν και άλλα τουριστικά θέρετρα όπως ο Κάβος της Κέρκυρας.

Φρένο στα έκτροπα με νεαρούς -κυρίως Βρετανούς- τουρίστες που στιγματίζουν ολόκληρες περιοχές και διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς επιχειρούν να βάλουν, μετά τα Μάλια, και οι τοπικοί φορείς στον Κάβο της Κέρκυρας.

Ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου του 23χρονου Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον, τον Ιούλιο στον Λαγανά Ζακύνθου, ενεργοποίησε τα ανακλαστικά των τοπικών κοινωνιών, που σηκώνουν «κόκκινη κάρτα» στους ανεξέλεγκτους τουρίστες, οι οποίοι καταναλώνουν αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσεως.
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της για την «Ελευθερία του Τύπου», ήδη, στα Μάλια της Κρήτης, που καθιερώθηκαν για πολλά χρόνια ως προορισμός για τουρίστες εκτός ορίων, οι ξενοδόχοι είπαν «όχι» σε χιλιάδες νεαρούς οι οποίοι είχαν σκοπό να φτάσουν στην περιοχή με άγριες διαθέσεις.

Συγκεκριμένα, μπλόκαραν περίπου 10.000 κρατήσεις από τη Βρετανία και στο μέλλον θα «φιλτράρουν» τους επισκέπτες, ώστε το 2018 να φιλοξενήσουν κυρίως οικογένειες, αλλάζοντας το προφίλ της περιοχής. 


Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα