Νέα "βόμβα" στα θεμέλια της ΔΕΠΤΑΗ - Παλιά οφειλή οδήγησε σε δέσμευση λογαριασμών

Η εφορία διεκδικεί το ποσό του 1.869.388 ευρώ !

Νέα ρουκέτα σκάει στα χέρια της ΔΕΠΤΑΗ με αφορμή τη διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής περιόδου για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, την οποία καλείται να αντιμετωπίσει η σημερινή δημοτική Αρχή, καθώς η εφορία διεκδικεί το ποσό του 1.869.388 ευρώ και μάλιστα έχει ήδη δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης.

Μετά την απένταξη του Πολιτιστικού Κέντρου από το «Πολιτισμός» με το ποσό των 11.814.687(!) ευρώ έρχεται νέα «βόμβα» από το παρελθόν της δημοτικής διαχείρισης και μάλιστα με καθυστέρηση 11 χρόνων, για να ταράξει τη ΔΕΠΤΑΗ.

Το όλο θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης που συγκαλείται προκειμένου να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις για να αντιμετωπισθεί ένα ζήτημα που προέκυψε με αφορμή τη διαχείριση του 2008. Όπως προκύπτει, η ΔΕΠΤΑΗ το 2008 έλαβε επιστροφή ΦΠΑ από την εφορία, συνολικού ύψους 953.818 ευρώ, τα οποία αφορούσαν τιμολόγια του έργου της Α’ φάσης. Με βάση την επιστροφή του ΦΠΑ, έπρεπε να έχει ολοκληρώσει και να έχει θέσει το έργο σε λειτουργία στο τέλος του 2012, να έχει κάνει δηλαδή έναρξη δραστηριότητας και να έχει έσοδα. Αυτό δεν έγινε τότε.

Σε έλεγχο που έγινε πρόσφατα, η εφορία θεωρεί ότι κακώς έγινε τότε η επιστροφή του ΦΠΑ και ζήτησε τα χρήματα της επιστροφής του ΦΠΑ πίσω μαζί με προσαυξήσεις ύψους 915.570, συνολικά δηλαδή 1.869.388.

Ωστόσο εδώ το ζήτημα που ανακύπτει είναι ότι η εφορία προέβη σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΠΤΑΗ.

Τη νέα υπόθεση που έσκασε στα χέρια της σημερινής δημοτικής Αρχής καλείται να τη διαχειριστεί η διοίκηση της ΔΕΠΤΑΗ, η οποία ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της, καθώς και για την ακύρωση της απαίτησης της εφορίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ