Νέα παρέμβαση Μαρκογιαννάκη για τη δακοκτονία

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Παρασκευής στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο μείζον για τους ελαιοπαραγωγούς ζήτημα της δακοκτονίας επανέρχεται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με αφορμή τη συνεδρίαση του σώματος την Παρασκευή και όλα όσα είπε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, απαντώντας σε σχετική επερώτηση.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης σημειώνει τα εξής:

"Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου και με αφορμή την επερώτηση που είχαμε καταθέσει, ακούσαμε τον κ. Αρναουτάκη να αναφέρεται στο ύψος της ζημιάς στην ελαιοπαραγωγή της Κρήτης εξαιτίας κυρίως του δάκου, πως πρέπει να υπάρξει αποζημίωση και πως έχει ήδη μιλήσει με το αρμόδιο Υπουργείο.

Αναρωτιόμαστε, έκανε συγκεκριμένη πρόταση προς το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης; Αν ναι, ποια είναι η απάντηση που έλαβε; Έχει προχωρήσει τόσα χρόνια σε μελέτες εξεύρεσης νέων πιο αποτελεσματικών μεθόδων εφαρμογής της δακοκτονίας με βάση τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα νέα δεδομένα της εποχής ή χρησιμοποιείται η ίδια όλα αυτά τα χρόνια; Τέλος, η Περιφέρεια ως αποκλειστικά αρμόδια για την εφαρμογή της δακοκτονίας έχει κάποια ευθύνη της κατάστασης;"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ