Νέο “κύμα” προσλήψεων στον Δήμο Ηρακλείου

Στο Υπουργείο Εσωτερικών λίστα κενών θέσεων εργαζομένων προκειμένου να καλυφθούν για το 2020.

Και δεύτερο “κύμα” προσλήψεων αναμένεται στο Δήμο Ηρακλείου εντός του νέου έτους! Μετά την μεγάλη προκήρυξη για την ενίσχυση με 89 συνολικά άτομα 8μηνης διάρκειας στην Υπηρεσία Καθαριότητας, η Λότζια προώθησε στο Υπουργείο Εσωτερικών μία λίστα 65 κενών θέσεων εργαζομένων προκειμένου να καλυφθούν για το 2020.

Προσπαθώντας να είναι όσο το δυνατόν πιο συμβατή με το ρεαλιστικό πλαίσιο προγραμματισμού των προσλήψεων που ζήτησε για την επόμενη χρονιά το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά κι απόλυτα εναρμονισμένη με τον στρατηγικό της στόχο για βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, η Λότζια σχημάτισε τη δική της πρόταση την οποία και απέστειλε.

Στο αίτημα - απάντηση της δημοτικής αρχής προς το αρμόδιο Υπουργείο, που εγκρίθηκε κι από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, γίνεται αντιληπτό ότι η προσοχή στρέφεται στην (υπερ)απαραίτητη ανάγκη “τόνωσης” των Υπηρεσιών που άπτονται (άμεσα) με την ποιότητα ζωής των πολιτών · λόγου χάρη, οι Τεχνικές Υπηρεσίες, οι οποίες δεν έχουν το απαιτούμενο... βάθος ώστε να “ξεμπλοκάρουν” (επί παραδείγματι) έργα πνοής για την πόλη.

Την λογική αυτή (εξ)υπηρετεί η πρόταση του Δήμου για την κάλυψη με 4 πολιτικούς μηχανικούς ΠΕ, 3 αρχιτέκτονες μηχανικών ΠΕ, 1 μηχανολόγο μηχανικό ΠΕ και 1 τοπογράφο μηχανικό ΠΕ.

Για την εν λόγω πρόταση συνεργαστήκαμε στενά με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Ηρακλείου το οποίο οφείλω και δημόσια να ευχαριστήσω, όπως να ευχαριστήσω και ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής όλα τα μέλη της για την ομοφωνία στην εν λόγω πρόταση.

Κινηθήκαμε στην κατεύθυνση της ρεαλιστικής, σοβαρής και υπεύθυνης απάντησης προς το Υπουργείο δίνοντας έμφαση σε ειδικότητες που θα ενισχύσουν τους τομείς στους οποίους έχουμε δώσει πολιτική προτεραιότητα, δηλαδή στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών ( τεχνικές υπηρεσίες , πράσινο κλπ) ”, εξηγεί η αντιδήμαρχος Οικονομικών και αρμόδια για θέματα Προσωπικού κ. Μαρία Καναβάκη.

Με την ευχή και την ελπίδα “το Υπουργείο να αντιληφθεί την αναγκαιότητα στελέχωσης του Δήμου Ηρακλείου και να μας λάβει υπόψη του στο σχεδιασμό του, καθώς από την Κεντρική Διοίκηση εξαρτάται η τύχη του αιτήματος μας και ο αριθμός των θέσεων που θα εγκριθούν”, η κ. Καναβάκη ξεκαθαρίζει ότι παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες του δήμου Ηρακλείου είναι πολύ περισσότερες, “αναγκαστήκαμε να προσαρμόσουμε την πρότασή μας στον τρόπο που διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα του Υπουργείου”.

Δείτε αναλυτικά με ποιες άλλες ειδικότητες ζητά να ενισχυθεί ο Δήμος Ηρακλείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ