Ο χιονιάς της Κρήτης, πρώτο θέμα στη Νορβηγία!

“Ενώ οι δυτικοί ξύπνησαν με θερινές θερμοκρασίες, το ελληνικό νησί των διακοπών μας, η Κρήτη καλύπτεται με χιόνι“, αναφέρεται στο δημοσίευμα

Η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Κρήτη, απασχολεί πλέον και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, εκτενές ρεπορτάζ που παραλληλίζει τις καιρικές συνθήκες στις Σκανδιναβικές χώρες, με την κακοκαιρία της Κρήτης, παρουσιάζεται στο Νορβηγικό tv2.no.

Ενώ οι δυτικοί ξύπνησαν τις θερινές θερμοκρασίες, το ελληνικό νησί των διακοπών μας, η Κρήτη καλύπτεται με χιόνι“, αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου, θέλοντας να τονίσει την αντίθεση που παρατηρείται μεταξύ των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Νορβηγία και την Κρήτη, στο Βορρά και το Νότο…

“Ένα ισχυρό χάσμα θερμοκρασίας διαιρεί την Ευρώπη αυτές τις μέρες, […] ο ζεστός αέρας κυριαρχεί στη Σκανδιναβία, ενώ στην Sunndalsøra σημειώθηκε θερμοκρασία ρεκόρ 19 βαθμών την Πέμπτη!!!, συνεχίζει το άρθρο.

Είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό να βλέπουμε θερμοκρασίες μέχρι και 19 βαθμούς βαθμούς μέσα στο χειμώνα, είναι πραγματικά τρελό“, δηλώνει στο StormGeo ο μετεωρολόγος Stig Arild Fagerlie.

Παράλληλα, οι οδηγοί και οι πεζοί στην Κρήτη αντιμετωπίζουν προκλήσεις που θυμίζουν μια νορβηγική χειμωνιάτικη μέρα. Φωτογραφίες από παραλίες που καλύπτονται από χιόνι και χαλάζι μοιράζονται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης“, αναφέρει ακόμη το άρθρο του tv2.no, το οποίο συνοδεύεται και από σχετικό φωτογραφικό υλικό, που έφθασε στην διάθεση του Νορβηγικού Μέσου Ενημέρωσης, από κτηνοτρόφο της περιοχής του Σέμπρωνα!

Πηγή: eparxies.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ