Ο Δήμαρχος Χανίων τίμησε τους Χανιώτες κολυμβητές Απόστολο Παπαστάμο και Αλέξανδρο Κάχρη

Για τις πρόσφατες σπουδαίες διακρίσεις τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Τους Χανιώτες πρωταθλητές κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων Απόστολο Παπαστάμο και Αλέξανδρο Κάχρη βράβευσε την Τετάρτη (17/7) το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στους δύο αθλητές τιμητικές πλακέτες, διότι ο μεν Απόστολος Παπαστάμος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρωσία, πιάνοντας το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, ο δε Αλέξανδρος Κάχρης διακρίθηκε στο ίδιο πανευρωπαϊκό ενώ πήρε πρώτες θέσεις στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στη λιτή εκδήλωση βράβευσης, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Σταύρος Φιωτάκης, Γιάννης Μαράκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κουκλάκης και Μανούσος Φοβάκης, η πρόεδρος του Ν.Ο.Χανίων Χαρά Μυλωνάκη Πράπα και οι γονείς των αθλητών. Ο προπονητής τους Κώστας Τζιλιβάκης δεν κατέστη δυνατόν να είναι στην τελετή βράβευσης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεών του, ωστόσο, άπαντες του απένειμαν τα εύσημα για τη σημαντική συμβολή του στις επιτυχίες των δύο κολυμβητών.

Στις δηλώσεις του μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε:

“Είχα τη χαρά και την τιμή να βραβεύσω τους δύο αυτούς αθλητές, τον Απόστολο Παπαστάμο και τον Αλέξανδρο Κάχρη. Είμαστε υπερήφανοι ως Χανιώτες και θεώρησα υποχρέωσή μου να τιμήσω τους δύο αυτούς σπουδαίους αθλητές, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους, ως τοπική κοινωνία. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια τους και είμαι σίγουρος ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Να συγχαρώ επίσης τον Ν.Ο.Χανίων και την πρόεδρο κ. Χαρά Μυλωνάκη, καθώς και τον προπονητή τους τον Κώστα Τζιλιβάκη. Τα παιδιά αυτά προπονούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες και με δεδομένο αυτό, κρίνεται επιτακτικής σημασίας η βελτίωση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα αλλά και η ανακατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι”.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Παπαστάμος δήλωσε:

“Είναι μεγάλη μας τιμή που μας τίμησε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας. Η αναγνώριση που λαμβάνουμε από τους Χανιώτες πολίτες μας δίνει ώθηση να πετύχουμε περισσότερα στο μέλλον. Εύχομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να πετύχω κάτι εξίσου καλό”.

Ο Αλέξανδρος Κάχρης ανέφερε:

“Είμαι χαρούμενος για τη βράβευση που μας έκανε ο Δήμος μας. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε ό,τι μπορούσαμε στους πανευρωπαϊκούς αγώνες. Θα προσπαθήσω στα επόμενα χρόνια να πετύχω πρόκριση ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ