Ο "μεγάλος αδελφός" ήρθε για να μείνει στο Ηράκλειο!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Παραπέμπει σε... reality show, επί της ουσίας όμως δεν είναι...

Του Αντώνη Παντινάκη


Ο “μεγάλος αδελφός” μας κοιτά ... αφ’ υψηλού απ’ το κέντρο του Ηρακλείου! Άνοιξε το μάτι του μόνο και μόνο για να το κλείσει... στην τουριστική (διαδικτυακή) προβολή της πόλης, μεταφέροντας ζωντανή εικόνα από τα Λιοντάρια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης!

Παραπέμπει σε... reality show, επί της ουσίας όμως δεν είναι...

Με ένα κλικ στη σελίδα του Δήμου Ηρακλείου (ή και στο κανάλι του στο youtube) μπορείτε να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή μπροστά και γύρω από την Κρήνη Μοροζίνι, χάρη στην κάμερα που έχει τοποθετηθεί πιλοτικά εδώ και μία διετία στην κορυφή της Βικελαίας Βιβλιοθήκης!

Προσωπικά δεδομένα δεν καταγράφονται, “μας ενδιαφέρει η προστασία τους”, ξεκαθαρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης. “Δίνεται η αίσθηση μιας πόλης ζωντανής, μιας πόλης που αξίζει κάποιος να την επισκεφτεί” σχολιάζει επίσης.

“Ο κυριότερος όγκος των επισκεπτών και των κατοίκων του Ηρακλείου περνά από τα Λιοντάρια” υπενθυμίζει, και κατέχοντας το χαρτοφυλάκιο του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, μοιράζεται τη φιλοδοξία του για δημιουργία ενός δικτύου καμερών: “Το κέντρο της πόλης έχει αρκετά μνημεία, αλλά και έντονη επισκεψιμότητα, η οποία ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο κατά τους θερινούς μήνες. Έχουμε τα κρουαζιερόπλοια οι επιβάτες των οποίων ανηφορίζουν την 25ης Αυγούστου”.

Συνυπολογίζοντάς τα όλα αυτά, ο κ. Σισαμάκης μαζί με τους συνεργάτες του εξετάζουν τις νέες πιθανές τοποθεσίες όπου μπορεί να επεκταθεί ο “μεγάλος αδελφός”, για την ανάδειξη κι άλλων σημείων του Ηρακλείου: “Στην 25ης Αυγούστου, ενδεχομένως στην πλατεία Ελευθερίας κι όπου υπάρχουν διαθέσιμα δημόσια κτήρια”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ