Ο συντονισμός και η ετοιμότητα των φορέων στο επίκεντρο ΣΟΠΠ Λασιθίου

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση

Έκτακτη συνεδρίαση με θέμα « Πρόσθετα μέσα ενίσχυσης του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης στην Π.Ε. Λασιθίου » πραγματοποίησε σήμερα το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στην αίθουσα συνεδριάσεων «Αντώνης Στρατάκης» με θέμα « Πρόσθετα μέσα ενίσχυσης του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης στην Π.Ε. Λασιθίου » ,προκειμένου να εξετάσει το συντονισμό και την ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών που θα ξεσπάσουν κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη η οποία έγινε υπό την παρουσία και το συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη συμμετείχαν ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Νομού Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης ,ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Βασιλάκης, ο Υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου Μανώλης Καζαμίας, ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , ο Διευθυντής Δασών Λασιθίου Μανώλης Συλλιγάρδος, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Μωυσάκη, εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Νικολάου, του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου ,της ομάδας διάσωσης Κρήτης ,του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ και της 11ης ΜΣΕΠ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ζήτησε την επαγρύπνηση και ετοιμότητα όλων των φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λασιθίου κ. Μιχάλης Βασιλάκης επεσήμανε ότι λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα αποφασίστηκε από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα έκτακτα Σ.Ο.Π.Π. για περαιτέρω ενέργειες που μπορούν να γίνουν σε περίπτωση εκτάκτων συμβάντων. «Καταθέσαμε προτάσεις και απόψεις ελπίζω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στο υπόλοιπο του καλοκαιριού. Είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί και από την πρώτη στιγμή θα είμαστε μπροστά στο συμβάν» επεσήμανε ο κ. Βασιλάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παράλληλα οι εμπλεκόμενοι φορείς επεσήμαναν το σημαντικό ρόλο που έχουν στο σχεδιασμό οι εθελοντικές ομάδες αλλά και το ΕΚΑΒ ενώ αναφέρθηκαν και στις συντηρήσεις των αγροτικών δρόμων .

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ