Οι αστυνομικοί του Ηρακλείου για τα επεισόδια στη Χίο

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

"Με θλίψη και αποτροπιασμό τόσο τα εκατοντάδες μέλη μας και το σύνολο των συναδέλφων μας στην Επικράτεια όσο και οι ευνομούμενοι πολίτες είδαμε στις οθόνες μας τον ανηλεή και άνανδρο προπηλακισμό συναδέλφων μας από δεκάδες άτομα που εισέβαλαν στα δωμάτιά τους την ώρα που αναπαύονταν στο ξενοδοχείο τους στην Χίο.

Για άλλη μία φορά στο πρόσωπο του απλού αστυνομικού, που απλά εκτελεί διαταγές, βρήκαν κάποιοι το εύκολο εξιλαστήριο θύμα για να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια και μάλιστα με εκδηλώσεις ακραίας βίας.

Και ρωτάμε πού είναι τώρα συγκεκριμένες ομάδες που με την κάθε ευκαιρία φωνάζουν για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων? Οι αστυνομικοί δεν έχουμε δικαιώματα ή δεν είμαστε καν άνθρωποι και εργαζόμενοι? Ή είμαστε ‘’γουρούνια’’ όπως πολλοί αρέσκονται να μας αποκαλούν και σαν τέτοια αντιμετώπισαν τους συναδέλφους μας στην συγκεκριμένη περίπτωση?

Σας πληροφορούμε ότι και προσωπικότητα έχουμε και αξιοπρέπεια έχουμε και οικογένειες έχουμε και δικαιώματα έχουμε. Ζητάμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των άμεσων αλλά και ηθικών αυτουργών της επίθεσης αλλά και από την πολιτική και φυσική ηγεσία μας να πάρει επιτέλους άμεσα θέση και μέτρα για την προστασία του αστυνομικού.

Ή Ένωσή μας εκφράζει την συμπαράστασή της στους τραυματίες συναδέλφους μας και δηλώνει παρούσα στις ενέργειες που τόσο η Ομοσπονδία μας όσο και οι λοιπές πρωτοβάθμιες Ενώσεις, μέλη των οποίων τραυματίστηκαν, αποφασίσουν να προβούν".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ