Οι...βόλτες ενός πελαργού ανά την Ελλάδα και ο τραυματισμός του στην Κρήτη

Εντοπίστηκε αδύναμος και με σπασμένο πόδι

Από το Μεσολόγγι στην Ξάνθη και από εκεί στην Κρήτη...
Οι "βόλτες" ανά την Ελλάδα ενός πελαργού που είχε δακτυλιωθεί το 2017, θα σταματήσουν για λίγο, καθώς το πουλί εντοπίστηκε τραυματισμένο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Λασιθίου και στάλθηκε για περίθαλψη στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής«ΑΝΙΜΑ».

Τις περιπέτειες του πελαργού δημοσιοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον ίδιο πελαργό που είχε παρατηρηθεί στις 11 Ιουλίου 2018 στα φώτα της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Βανιάνο Ξάνθης (μέρος τακτικών επισκέψεων των μη αναπαραγόμενων ομάδων) και εντοπίστηκε τώρα στη Κρήτη.

Είναι ο ίδιος που είχε δακτυλιωθεί στο παρελθόν (2017) από την κ. Εύα Στετς (συντονίστρια των ελληνικών δακτυλιώσεων των πελαργών του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης), στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου από εθελοντές και με την στήριξη του Φ.Δ. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων και του ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου.

Βρέθηκε αδύναμος και με σπασμένο πόδι στον χώρο αποθήκευσης των απορροών του ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου, από τον φύλακα του χώρου και παραδόθηκε στον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, κ. Γιώργο Σκύβαλλο.

Έπειτα από επικοινωνία που έγινε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο πελαργός τελικά στάλθηκε για περίθαλψη στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής«ΑΝΙΜΑ» όπου και διαπιστώθηκε το σπάσιμο στο δεξί του πόδι, τραύμα το οποίο δεν ήταν πρόσφατο αλλά προϋπήρχε καιρό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μεταναστεύσει.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ