Οι ορειβάτες ανεβαίνουν στο δάσος του Ρούβα

Το Σαββατοκύριακο η 39η συνάντηση

Τη διοργάνωση της 39ης Παγκρήτιας Ορειβατικής Συνάντησης έχει αναλάβει φέτος ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο δάσος Ρούβα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Φαιστού, όπου θα λάβουν μέρος ορειβάτες από όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών, «το δάσος του Ρούβα αποτελεί το σημαντικότερο οικοσύστημα πρινοδάσους στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και καταλαμβάνει την εσωτερική κοιλάδα του Ψηλορείτη που ορίζεται από τις κορυφές Αμπελάκια, Σαμάρι, Χαλαζοκεφάλα, Σκίνακα, Κουδούνι και Γυριστή. Οι πρίνοι που το απαρτίζουν έχουν μεγάλη ηλικία, η διάμετρος του κορμού τους σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 1 μέτρο και το ύψος τους μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα.

Στις πλαγιές περιμετρικά του δάσους ζει ο εξαιρετικά σπάνιος Κρητικός Αγριόγατος (Φουρόγατος) και σπουδαία ενδημικά είδη χλωρίδας όπως το κεφαλάνθηρο και η αμπελιτσιά».

Πρόγραμμα:

Σάββατο 7/9/2019

15:00-18:00 - Υποδοχή Ορειβατικών Συλλόγων.

Πώς θα πάτε: Με ΙΧ από το χωριό Γέργερη (τα τελευταία 4χμ καλός χωματόδρομος). Με λεωφορείο μέχρι τη θέση Σελί (πάλι από Γέργερη) ακολουθεί κατηφορική πεζοπορία 1 ώρας. (σκηνές και σακίδια θα μεταφερθούν με δικά μας οχήματα στο χώρο της εκδήλωσης).

19:00-20:00- Καλωσόρισμα. Χαιρετισμοί. 20:00–23:30 - Δείπνο. (παραδοσιακή μουσική, χορός, τραγούδι)

Κυριακή 8/9/2019

07:00-08:30 - Πρωινό 09:00 - Μικρή πορεία στον Μέσα Ρούβα με αρχηγό τον Κώστα Μουζουράκη. 12:30 -Προσφορά φαγητού στο χώρο της εκδήλωσης.

14:00 -Λήξη εκδήλωσης και επιστροφή.

Τα λεωφορεία μπορούν να περιμένουν στη Λίμνη Ζαρού (2 ώρες πορεία για τους ορειβάτες) για όσους θέλουν να κατέβουν το φαράγγι. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες, όπως αναφέρει ο σύλλογος, να κρατάνε μαζί τους τα ατομικά είδη σίτισής τους. Δεν θα διατεθούν πλαστικά.

email: [email protected]

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ