Ολοκληρώθηκε η φοιτητική πορεία στα Χανιά

Πορεία ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση

Πορεία στο κέντρο της πόλης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενάντια στην καταστολή και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μαθητές και φοιτητές στα Χανιά.
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 2 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης.
«Το ζητούμενο είναι να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή και να καταγγείλουμε την καταστολή της κυβέρνησης που θέλει να επιβάλλει την τάξη ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Γιάννης Μαράκης.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν από 11 χρόνια αλλά και τη βία που ασκήθηκε πρόσφατα σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, τη Νομική, κατά τη σύνοδο των πρυτάνεων και σε αγρότες στο Ηράκλειο στη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε ο υπουργός Γεωργίας Μ. Βορίδης.
«Δεν θα μας στερήσουν το δικαίωμα στην βελτίωση των συνθηκών που σπουδάζουμε και ζούμε. Θέλουμε ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας και να δοθεί χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών που έχουμε», επεσήμανε ο πρόεδρος των φοιτητών και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Πηγή: haniotika-nea.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ