Ουδείς γνωρίζει πότε θα ανοίξει ο δρόμος από Λάκκους προς Ομαλό!

Το πρόβλημα με την προσβασιμότητα του δρόμου γίνεται ακόμη πιο ιδιαίτερο, καθώς οι νότιες περιοχές, όπως τα Σφακιά, το Λουτρό και η Αγία Ρουμέλη εξαρτώνται οικονομικά από το τουριστικό ρεύμα που βγαίνει από το φαράγγι

Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε θα ανοίξει ο δρόμος Λάκκοι-Ομαλός, που έχει καταστραφεί από την τελευταία κακοκαιρία του Μαρτίου, ώστε να είναι προσβάσιμος και για τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς.

Το πρόβλημα με την προσβασιμότητα του δρόμου γίνεται ακόμη πιο ιδιαίτερο, καθώς οι νότιες περιοχές, όπως τα Σφακιά, το Λουτρό και η Αγία Ρουμέλη εξαρτώνται οικονομικά από το τουριστικό ρεύμα που βγαίνει από το φαράγγι.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός:

Σε όλες τις συναντήσεις στο συντονιστικό που λαμβάνουν χώρα τελευταία περίοδο στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με υπουργούς και συναρμόδιους φορείς, αλλά και στην προχθεσινή συνάντηση για πρώτη φορά του νέου συμβουλίου του φορέα διαείρησης του Εθνικού Δρυμού, θέτουμε αυτό το πρόβλημα, τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφος μου Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Συζητήσαμε και απαιτήσαμε να γίνει η αποκατάσταση της προσβασιμότητας προς την περιοχή, καθώς αν δεν υπάρχει οδική πρόσβαση στον Ομαλό δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα Σφακιά.

Οπότε σίγουρα είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια και στην απαίτηση και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί αυτός ο δρόμος.

Όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι φέτος έλαβαν χώρα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας και δυστυχώς κάποιες φορές τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτά τα γεγονότα μας ξεπερνούν.

Θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα.

Δεν είμαι σε θέση δυστυχώς όμως, να σας προσδιορίσω χρονικό ορίζοντα.

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ