Πάμε για σκι στο Οροπέδιο Λασιθίου;

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Το Κέντρο Χειμερινών Σπορ στη θέση Στροβίλι αναμένεται να είναι έτοιμο τη χειμερινή περίοδο 2020-2021

Της Κατερίνας Παντινάκη

Γιατί να χρειάζεται να φεύγουμε εκτός Κρήτης, αν είμαστε λάτρεις των χειμερινών σπορ; Για τους δεινούς, αλλά και τους εν δυνάμει, σκιερ το άμεσο μέλλον επιφυλάσσει ... εκπλήξεις!

Δεν είναι μόνο η πρόθεση του δήμου Ανωγείων να ολοκληρώσει το - εγκαταλελειμμένο - χιονοδρομικό κέντρο και να προσελκύσει επισκέπτες που αγαπούν το σκι. Ένα κέντρο χειμερινών σπορ, σκι βουνού και αναρρίχησης θα είναι έτοιμο στο Οροπέδιο Λασιθίου - καλώς εχόντων των πραγμάτων - από τον επόμενο χειμώνα.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργος Στεφανάκης, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader, το Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Λασιθίου, στη θέση Στροβίλι, πάνω από το Οροπέδιο Λιμνάκαρο θα ανακατασκευαστεί και θα διαμορφωθεί σε Κέντρο Χειμερινών Σπορ, προκειμένου να προσελκύσει και συγκεκριμένο target group επισκεπτών, που επιδίδονται σε σκι, αναρρίχηση και άλλα σπορ.

"Θεωρητικά οι εργασίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και τώρα, όμως το χιόνι είναι ακόμη πολύ, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρων" - αναφέρει ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν "μετά το Μάρτιο και το Κέντρο θα είναι έτοιμο το χειμώνα του 2021".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ