"Παρέλαση" θυμάτων στο Δικαστήριο - Στη φυλακή οι δύο από τους 3 της συμμορίας

Ένταση προκάλεσε στους συγγενείς των κατηγορουμένων η απόφαση του Δικαστηρίου

"Βαριά" έπεσε η απόφαση του Δικαστηρίου για τους δύο από τους τρεις νεαρούς Ρομά που κάθισαν την Πέμπτη στο εδώλιο κατηγορούμενοι για δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές σε γειτονιές του Ηρακλείου.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους τρεις για την κατηγορία της "σύστασης συμμορίας" αλλά και για 3 διαρρήξεις για τις οποίες είχαν ταυτοποιηθεί!
Στους δύο, ηλικίας 25 και 23 ετών, επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων και στον 20χρονο της παρέας ποινή 2 έτη και 9 μήνες κατά συγχώνευση.

Να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο αποφάσισε - βάση της δυνατότητας που παρέχεται από το νέο νόμο για ποινές άνω των 3 ετών - να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση για τους δύο μεγαλύτερους και να οδηγηθούν στη φυλακή. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση συγγενών των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στην αίθουσα.

Αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα και ο μεγάλος αριθμός μαρτύρων - παθόντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ηλικιωμένοι, που δεν μπορούσαν να κρύψουν την δυσφορία τους για την "παραβίαση της ζωής τους", όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ