Πάρκο Γεωργιάδη και υδρογονάνθρακες στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Da

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες στον κοινωνικό αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Da:

Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, 19:00: Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για το πάρκο Γεωργιάδη

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και τα άτομα του ευρύτερου κινήματος της πόλης του Ηρακλείου που συμμετείχαν στον αγώνα για την υπεράσπιση του πάρκου Γεωργιάδη σε ανοιχτή συνέλευση ενημέρωσης και αλληλεγγύης σχετικά με τις διώξεις για τα γεγονότα του περασμένου Οκτώβρη στο πάρκο.

Πέμπτη 12 Δεκέμβρη, 19:30: Για τον Φεμινισμό και τους Κοινωνικούς ΑγώνεςΗ κοινωνική απελευθέρωση δεν είναι μονάχα μια μάχη ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό αλλά και η προσπάθεια της δικής μας εξέλιξης σε καλύτερα ανθρώπινα όντα. Ο τρόπος που κοινωνικοποιηθήκαμε ώστε να αντιλαμβανόμαστε το φύλο και να ζούμε μέσα στην πατριαρχία επηρεάζει καθοριστικά το πώς διαδρούμε και πώς οργανώνουμε τα κινήματά μας. Ας βρεθούμε να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα πώς εσωτερικεύουμε και αναπαράγουμε μοτίβα καταπίεσης και κυριαρχίας, πώς μπορούμε να εφαρμόζουμε καλύτερα τις απελευθερωτικές μας αξίες στις ζωές και τους αγώνες μας. Αυτή την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:30, σας καλούμε σε μια εκδήλωση-συζήτηση, όπου θα ανοίξει ο χώρος για τη ζύμωση πάνω σε αυτό το τεράστιο και τόσο κομβικό ζήτημα, το οποίο επηρρεάζει τις καθημερινές ζωές των πλασμάτων όλου του κόσμου.

Παρασκευή 13 Δεκέμβρη, 20:00: Προβολή ντοκιμαντέρ για την εξόρυξη υδρογονανθράκωνΗ Πρωτοβουλία Κρήτης Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων διοργανώνει την πρώτη της προβολή στο Ηράκλειο! Την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη στις 8 το βράδυ στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο DA θα προβληθεί ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Εξάντα, το «Δέλτα, Οι Βρώμικες δουλειές του Πετρελαίου», το οποίο καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου, εννοούν την «ανάπτυξη»."Το Δέλτα του Νίγηρα είναι ένας χαμένος παράδεισος.Όπως αποδεικνύει το ντοκιμαντέρ, είναι ένα μέρος όπου παρ' όλη τη φυσική του ομορφιά, υπερισχύει η παγκοσμιοποιημένη κόλαση."Σας καλούμε να έρθετε να το δούμε παρέα στον φιλόξενο χώρο του DA, να συζητήσουμε τα θέματα που θίγει και να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας για τις επικείμενες έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Κρήτη. Πρωτοβουλία Κρήτης Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων (Συντονισμός Ηρακλείου)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ