Πεζοπορία στο φαράγγι του Αδριανού

Από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 18 Αυγούστου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει αποκλειστικά για τα μέλη του Σωματείου πεζοπορία στο φαράγγι του Αδριανού.

Το Φαράγγι του Αδριανού ξεκινά από τον οικισμό Αδριανός (πρώην Αρκουδάς) και συγκεντρώνει τα νερά του ποταμού Σκουληκάρη ή Ξεροπόταμου, ο οποίος εκβάλει δίπλα στο στάδιο της πόλης του Αγίου Νικολάου. Το φαράγγι ξεχωρίζει για τα επιβλητικά, ψηλά του πρανή και τους τεράστιους βράχους. Η διάσχιση του γίνεται μέσα από την κοίτη, από μονοπάτι ή από περάσματα ανάμεσα στους βράχους. Στα μισά της διαδρομής, στη θέση ‘Πόρτες’, συναντούμε το δυσκολότερο σημείο, ένα κάθετο ογκόλιθο ύψους 5-6 μέτρων. Για να συνεχίσουμε την διάσχιση, είναι απαραίτητη η καταρρίχηση από τον βράχο, με την χρήση σχοινιού.

Για την διάσχιση του φαραγγιού, θα μεταβούμε στον οικισμό του Αδριανού με τα αυτοκίνητα μας. Θα περπατήσουμε σε χωματόδρομο μέχρι την κοντινή είσοδο του φαραγγιού και θα καταλήξουμε στην έξοδο στον οικισμό ΄Αγιος Κωνσταντίνος (Παρακαλούρι). Στην έξοδο θα υπάρχουν αυτοκίνητα για να μεταφέρουν τους οδηγούς στην αφετηρία (η πεζοπορία δεν είναι κυκλική).

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 δίπλα στο S/M Βασιλόπουλου), στις 8:00 το πρωί της Κυριακής

ΑΡΧΗΓΟΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σταυρακάκης Γιώργος (τηλ. 6972881159)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5 περίπου ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ