Πεζοπορική εξόρμηση στα Θοδωρού και τη Γραμβούσα

Με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει πεζοπορική εξόρμηση στα νησιά Θοδωρού και στης Γραμβούσας τ’ακρωτήρι, το Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Ιουνίου.

Περιγραφή

Σάββατο, 22 Ιουνίου: Αναχώρηση στις 6: 45 με λεωφορείο από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας . Άφιξη στις 9:30 στον Πλατανιά κα επιβίβαση στο πλοίο για Θοδωρού. Πεζοπορία και μπάνιο στο νησί Αγ. Θεόδωροι ( Θοδωρού), Η νησίδα αποτελεί περιοχή ειδικής προστασίας ως καταφύγιο (σταθμός αναπαραγωγής) για το κρητικό αγρίμι (Capra aegagrus cretica), το κρι-κρι, ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000. Αναχώρηση από τα Θοδωρού για Πλατανιά και στη συνέχεια για Καστέλλι, όπου και διανυκτερεύουμε. Κυριακή, 23 Ιουνίου Πεζοπορική ομάδα: Αναχώρηση στις 8:00 με το λεωφορείο για Καλυβιανή και στη συνέχεια με αγροτικά για την αρχή του μονοπατιού στο ακρωτήρι της Γραμβούσας.

Πεζοπορούμε κυκλικά για 6 ώρες μέχρι το βορειότερο άκρο του ακρωτηρίου της Γραμβούσας με θέα το απέραντο γαλάζιο, την παραλία του Μπάλου και το Κάστρο της Γραμβούσας. Κολύμπι σε παραλίες ανάλογα με τις στάσεις και την ομορφιά του τοπίου. Επιστροφή στην Καλυβιανή και αναχώρηση για Ηράκλειο. Όσες/οι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν μπορούν να πάρουν το καραβάκι για την παραλία του Μπάλου ή να μείνουν στο Καστέλλι ή στην Καλυβιανή για χαλάρωση και κολύμπι . Αναχώρηση στις 19:00 από Καλυβιανή για Ηράκλειο .

Σημειώσεις: Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να εμπλουτιστεί.

Ώρες πορείας : 4 + 6 Επικεφαλής : Ελένη Πουλλά Πληροφορίες ,εγγραφές καθημερινές 8-10 το βράδυ ,Αβέρωφ 25 ,τηλ. 2810344588

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ