Πιλότος ... ετών 4!

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

"Προετοιμάζοντας" τα παιδιά ...τους αυριανούς διαχειριστές της Κοινωνίας μας

Της Κατερίνας Παντινάκη

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον πριν από λίγο καιρό, ο 4χρονος Εμμανουήλ, που χρησιμοποιώντας μάλιστα εξειδικευμένη ορολογία πιλοτάρει αεροσκάφος σε simulator. Οι εικόνες του λιλιπούτειου πιλότου με τον πατέρα του έγιναν viral, σε ΜΜΕ και σελίδες σχολών εκπαίδευση πιλότων, μια δεύτερη ανάγνωση όμως "δείχνει" μια ακόμη διάσταση: "Δώστε χρόνο και χώρο στα παιδιά σας και η κοινωνία θα γίνει πολύ καλύτερη", λέει στο Cretalive ο πατέρας του 4χρονου, Βαγγέλης Κουτσάκης.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο και κάτι, όταν ο μικρός Εμμανουήλ, τριών ετών τότε, είδε τον πατέρα του στον εγκατεστημένο στον υπολογιστή του simulator, να εξασκεί τις γνώσεις που ήδη είχε ως εκπαιδευμένος επαγγελματίας πιλότος. "Να κάτσω μαζί σου, μπαμπά;" ρώτησε ο μικρός και ... έγινε η αρχή!

"Ξεκίνησε από 3 ετών και έχω διαπιστώσει ότι έχει μια τρομερή αντίληψη. Όταν του λέω να "ρίξει ρύγχος", ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, κι όταν τον ρωτάω πως θα πετάξουμε σε κακές καιρικές συνθήκες μου απαντάει "με IFR μπαμπά"!" λέει ο κ. Κουτσάκης. Για τον μικρό Εμμανουήλ, ο προσομοιωτής είναι μια ευχάριστη ασχολία, προς την οποία πάντως ο πατέρας δεν τον πιέζει.

Θα περίμενε κανείς να ακούει τον πατέρα να λέει πως ονειρεύεται να δει το γιο του πιλότο. Άλλωστε μέσα σε όλα τα ερεθίσματα που του έχει δώσει, τα αεροπλάνα είναι μεγάλη αγάπη για τον Βαγγέλη Κουτσάκη. Όμως ο ίδιος τονίζει πως δίνει στο γιο του προσλαμβάνουσες, με την ευχή να γίνει αυτό ... που θα τον κάνει ευτυχισμένο! "Εγώ του περνάω το μήνυμα να έχει περιέργεια, να ανακαλύπτει. Η γνώση είναι δύναμη" - σημειώνει ο κ.Κουτσάκης, εκφράζοντας την επιθυμία του, ο Εμμανουήλ "να γίνει ένας σωστός και χρήσιμος άνθρωπος".

Άλλωστε αυτό το παιδάκι κάνει κι άλλα πολλά! Πριν από λίγους μήνες βρέθηκε στις εκδηλώσεις του Ημιμαραθωνίου Κρήτης και όχι απλώς έτρεξε στη διαδρομή του 1 χλμ. αλλά τερμάτισε κιόλας! Ίσως να είναι και ο μικρότερος σε ηλικία δρομέας.

Κάνει μουσική προπαιδεία, χάρη στο ερέθισμα της Μουσικής που πήρε από τη μαμά του, καθηγήτρια Νεφρολογίας Μαρία Τσαμελασβίλη-Κουτσάκη, η οποία παίζει πιάνο. Ο Εμμανουήλ άλλες φορές δοκιμάζει τον εαυτό του στα πλήκτρα κι άλλες ... κάνει τις πρώτες του δοκιμές στο μπουζούκι!

Το καλοκαίρι πήγαινε στο Κολυμβητήριο, ενώ στο Γυμναστήριο τράβηξε για άλλα μια φορά τα βλέμματα, καθώς με τη βοήθεια του πατέρα του "έπαιρνε" κάμψεις, έκανε κοιλιακούς και διάδρομο.

"Του μεταδίδω την αγάπη μου στα αεροπλάνα, στον αθλητισμό, από τη μητέρα του λαμβάνει άλλα ερεθίσματα και γνώσεις" - αναφέρει ο πατέρας του μικρού Εμμανουήλ, με τον οποίο έχουν εξελιχθεί ... κολλητοί!

Καθένας από τη στιγμή που γίνεται γονιός, βλέπει τον εαυτό του ... αυτόματα, να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες των παιδιών, οι επιθυμίες τους. Με άλλα λόγια, οι γονείς πια μπαίνουν στη "δεύτερη γραμμή", βάζοντας μπροστά τα παιδιά τους.

"Κάνω ένα δεύτερο κύκλο τώρα, μεταδίδοντας αγάπη και αφοσίωση στο γιο μου" - λέει ο Βαγγέλης Κουτσάκης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα υπέρ της ενασχόλησης με τα παιδιά:

"Δώστε χρόνο και χώρο στα παιδιά! Ασχοληθείτε με τα παιδιά σας, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που θα έρθει αύριο. Δώστε αγάπη στα παιδιά σας και η κοινωνία θα γίνει πολύ καλύτερη" - τονίζει ο ίδιος, στέλνοντας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα... Μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον, που θα στηριχθεί στη "δουλειά" που κάνουμε σήμερα με τους αυριανούς διαχειριστές της κοινωνίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ