Πορεία στο Ηράκλειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Την Τρίτη το απόγευμα

Πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιούν στο Ηράκλειο οι Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 18.00 στα Λιοντάρια.

Όλη η ανακοίνωση

Κάτω η κρατική τρομοκρατία



Όλοι συγκέντρωση την Τρίτη12/11/2019 στις 6μμ στα Λιοντάρια



Όλοι στη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου





Καταγγέλλουμε την καταπάτηση του Ασύλου, την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την επιχείρηση καταστολής ενάντια στους φοιτητές.



Καταγγέλλουμε το όργιο βίας και τρομοκρατίας, με τραυματίες, προσαγωγές και συλλήψεις το πρωί της Δευτέρας 11/11 σε βάρος των αγωνιζόμενων φοιτητών, που διαδήλωναν κόντρα στο λοκ-αουτ που επέβαλλαν πρυτανεία και κυβέρνηση αμέσως μετά την έφοδο των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ) στο κεντρικό κτήριο της ΑΣΟΕΕ την Κυριακή 10/11.



Καταγγέλλουμε την τεράστια φασίζουσα προπαγανδιστική εκστρατεία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης για να έχει κάλυψη το όργιο κρατικής τρομοκρατίας.



Καταγγέλλουμε το κλίμα φασιστικοποίησης που προωθεί το επίσημο σύστημα μέσα από την επίσημη πολιτική του.



Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει νέο γύρο επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Καταργεί το άσυλο, κάνει τις σπουδές άπιαστο όνειρο, διαγράφει φοιτητές, καταργεί τα δικαιώματα που απορρέουν από τα πτυχία, ετοιμάζεται να προσθέσει νέους ταξικούς φραγμούς και στη μαθητική νεολαία με μείωση εισακτέων, τράπεζες θεμάτων και απανωτές ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, συντρίβει κάθε εργασιακό δικαίωμα στους σημερινούς εργαζόμενους φοιτητές - αυριανούς εργαζόμενους και άνεργους. Μπροστά σε αυτήν την κόλαση, το σύστημα και η κυβέρνησή του (και οι κυβερνήσεις του γενικότερα) προσπαθούν να πνίξουν κάθε αγωνιστική απόπειρα της νεολαίας, πριν αυτή η απόπειρα μαζικοποιηθεί αποφασιστικά.



Γι’ αυτό χτυπήθηκε η μαθητική πορεία πριν λίγες μέρες, γι’ αυτό τη Δευτέρα κηρύχτηκε λοκ-άουτ και μπήκε η αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ, γι΄ αυτό χτυπήθηκαν με τέτοια μανία οι φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν.



Λίγες μέρες πριν τις εκδηλώσεις και τη μεγάλη πορεία του πολυτεχνείου, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής επιλέγουν την ένταση και την τρομοκράτηση του λαού. Ενας ακόμα στόχος τους είναι και η κυριαρχία του τρόμου ενόψη των εκδηλώσεων αυτών.



  • Όμως ο λαός και η νεολαία θα παλέψουν!
  • Κάτω τα χέρια από το Άσυλο – το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό!
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!
  • Μ΄ αγώνες τιμάμε το Πολυτεχνείο!
  • Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα λυγίσουν τους αγώνες λαού και νεολαίας!


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ