«Πρεμιέρα» για το ναυαγοσωστικό το Σάββατο

Θα τοποθετηθούν 18 πύργοι – έναντι 17 που ήταν πέρυσι – στις παραλίες του Ρεθύμνου με στόχο να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους λουόμενους που θα κατακλύζουν και φέτος τις ακτές μας

Ξεκινά το Σάββατο 1 Ιουνίου το ναυαγοσωστικό έργο στο δήμο Ρεθύμνου. Θα τοποθετηθούν 18 πύργοι – έναντι 17 που ήταν πέρυσι – στις παραλίες του Ρεθύμνου με στόχο να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους λουόμενους που θα κατακλύζουν και φέτος τις ακτές μας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Ναυαγοσωστών, που έχει αναλάβει το έργο, Γιάννη Αγριμάκη, συνολικά θα απασχοληθούν 26 άτομα, που θα καλύψουν τους 18 πύργους, ενώ ο ανάδοχος διαθέτει και σκάφος 7 μέτρων, που θα βρίσκεται συνεχώς σε ετοιμότητα στη μαρίνα του Ρεθύμνου με απινιδωτή, οδηγό και έξτρα ναυαγοσώστη.

Οι έξι πύργοι θα τοποθετηθούν από το Δελφίνι ως το Πέρλ, από εκεί ως την Σκαλέτα άλλοι οκτώ, ένας ναυαγοσώστης θα βρίσκεται στον Κουμπέ και τρεις στην παραλία της Επισκοπής.

Το ωράριο τους θα είναι από τις 10.30 το πρωί ως τις 17.30 το απόγευμα, ενώ τις μέρες με άσχημες καιρικές συνθήκες θα επεκτείνεται ως τις 19.00. Το έργο θα διαρκέσει ως τις 10 Οκτωβρίου, αντί 30 Σεπτεμβρίου που ήταν πέρυσι.

«Έχουμε μία καλή σχέση με το λιμενάρχη και το λιμεναρχείο. Ευχόμαστε και ελπίζουμε στη συνδρομή του λιμεναρχείου για καλύτερη εκτέλεση του ναυαγοσωστικού έργου», τόνισε ο κ. Αγριμάκης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο λιμενάρχης Ρεθύμνου, Κωνσταντίνος Καστρινάκης με προσωπική παρέμβαση προκάλεσε μία συνάντηση με όλους τους ιδιοκτήτες θαλασσίων μέσων αναψυχής και ζήτησε να συνδράμουν και εκείνοι στην εκτέλεση του ναυαγοσωστικού έργου και ιδιαίτερα τις μέρες με κακές καιρικές συνθήκες, ώστε το κάθε πόστο να έχει ένα τζετ σκι σε ετοιμότητα.

«Συμφωνούμε και κρίνουμε σωστή την πρόταση του λιμενάρχη και ελπίζω ότι θα ανταποκριθούν όλοι γιατί η ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών μας μας αφορά όλους», κατέληξε ο κ. Αγριμάκης.

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ