Προβληματισμός για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι πρέπει να τεθεί υπό εξέταση το νομοθετικό πλαίσιο για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα

Έντονος είναι ο προβληματισμός για το φαινόμενο της αδεσποτίας στην ενδοχώρα των Χανίων, γεγονός που αποτυπώθηκε σε ευρεία σύσκεψη χθες στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με θέμα τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι πρέπει να τεθεί υπό εξέταση το νομοθετικό πλαίσιο για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα (πρόβατα, κατσίκια) με στόχο η Αστυνομία να αποκτήσει περισσότερες αρμοδιότητες και να έχει τη δυνατότητα επιβολής μεγάλων διοικητικών προστίμων σε παραβάτες κτηνοτρόφους. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη σαφή καθορισμού και διαχωρισμού των γεωργικών από τις κτηνοτροφικές εκτάσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Οπως διαπιστώθηκε το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε περιοχές της Κισσάμου, του Πλατανιά και των Κεραμειών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη «να αντιμετωπιστούν ορισμένα λίγα αλλά ακραίως προβληματικά θέματα παραβατικότητας στο θέμα των ζώων. Διότι η σημερινή κατάσταση αδικεί τους κτηνοτρόφους, αδικεί την εικόνα του νομού Χανίων και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε ανθρώπους των οποίων καταστρέφονται οι γεωργικές καλλιέργειες».
Η ίδια ανέφερε ότι «πιθανώς να χρειαστούν κάποιες μικρές νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες να διευκολύνουν στην αποτελεσματικότητα των διοικητικών πράξεων».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ