Προχωρούν κανονικά οι εντάξεις για τα έργα του Ρεθύμνου

Στο «μικροσκόπιο» της ΚΕΔΕ το νέο Νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των Δήμων

Κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις προχωρούν οι εντάξεις μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» για τα έργα της Φιλαρμονικής και του νέου Δημοτικού Σχολείου στον Τίμιο Σταυρό, για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί φάκελοι και αναμένεται η τελική υπογραφή των φακέλων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα παραπάνω βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο με αφορμή την παρουσία του στην Αθήνα όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ της ΚΕΔΕ.

Στην συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς η συνέχεια του προγράμματος Φιλόδημος, κάτι που αποτελούσε ζητούμενο και για τον Δήμο Ρεθύμνης που έχει δρομολογήσει έργα μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Όπως τόνισε ο κος Μαρινάκης μιλώντας στην «Κρητική Επιθεώρηση» ο αρμόδιος υφυπουργός διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσει η ένταξη και για τους δύο φακέλους που έχουν σταλεί και οι οποίοι αναμένεται να υπογραφούν προκειμένου να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κος Μαρινάκης ο αρμόδιος υφυπουργός διαβεβαίωσε πως όλα τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει ό,τι θετικό έχει δρομολογηθεί.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το νέο 16ο Δημοτικό Σχολείο για το οποίο εκκρεμεί η τελική υπογραφή από τον Υπουργό Εσωτερικών η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί το προηγούμενο διάστημα μετά την επίσκεψη μηχανικών στο Ρέθυμνο της επιτροπής του υπουργείου που έδωσε το «πράσινο φώς» για την τελική υπογραφή. Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος.

Σε ό,τι αφορά την ανακατασκευή του κτηρίου της Φιλαρμονικής ο σχετικός φάκελος έχει επίσης υποβληθεί και πλέον μετά την τελική υπογραφή αναμένεται και αυτό να πάρει το δρόμο του .

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ 3Κ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΕΥΑ

Παράλληλα, όπως εξήγησε ο κος Μαρινάκης συζητήθηκε με τα στελέχη του Υπουργείου και η πορεία των διαδικασιών σχετικά με τις προσλήψεις που δρομολογούνται για Δήμους και ΕΔΕΥΑ μέσω της 3Κ. «Λάβαμε τη διαβεβαίωση πως προχωρούν κανονικά και αδιάκοπα και ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις προσλήψεις μέσω της 3Κ και για τους Δήμους και θα τις ΕΔΕΥΑ και αυτό αφορά και τις προλήψεις στην καθαριότητα» ανέφερε ο κος Μαρινάκης.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στις ΔΕΥΑ ο κος Μαρινάκης τόνισε πως από πλευράς του υπουργείου υπάρχει διάθεση να υπάρξει ευελιξία με την προϋπόθεση ωστόσο η πληρωμή τους να σχετίζεται με την ανταποδοτικότητα.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στην καθαριότητα, η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα. Σε ό,τι αφορά το Δήμο Ρεθύμνης ο κος Μαρινάκης επεσήμανε πως ανεξάρτητα από τις νέες προσλήψεις, το προσωπικό που αυτή την ώρα υπηρετεί στο Δήμο Ρεθύμνης θα παραμείνει μέχρι τη λήξη της προσωρινής διαταγής και διαβεβαίωσε πως «δεν θα γίνει αίτηση ανάκλησης». Πρόσθεσε μάλιστα σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους στην καθαριότητα: «Ακολουθούμε τη Νομιμότητα και έχουμε δείξει διάθεση υπερ των εργαζομένων. Προσωπικά έχω τηρήσει θεσμικά απόλυτα έντιμη στάση».

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, παραβρέθηκε χθες στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ ενώ σήμερα στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί και το Νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των Δήμων.

Όπως εξήγησε ο κος Μαρινάκης στα βασικά σημεία του νέου Νομοσχεδίου περιλαμβάνονται η πλειοψηφία που εξασφαλίζεται για τον Δήμαρχο σε όλα τα Νομικά πρόσωπα κατά τα 3/5, η ενίσχυση των δυνατοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής και η μεταφορά θεμάτων σε επίπεδο επιτροπών ενώ σε ό,τι αφορά την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας ζωής προεδρεύεται πλέον είτε με από τον Δήμαρχο και δύο Αντιδημάρχους , είτε από τρείς Αντιδημάρχους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ