Προσωπικό στοίχημα για τον Σεΐχη του Κατάρ η ενεργειακή επένδυση στην Κρήτη

Προχωρημένες επαφές υψηλού επιπέδου της Βασιλικής Οικογένειας του Κατάρ για τα επενδυτικά της σχέδια στην Ενέργεια και τον Τουρισμό

Στην Αθήνα βρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της Βασιλικής Οικογένειας του Κατάρ, καθώς και αξιωματούχων, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης εργασίας για επαφές υψηλού επιπέδου οι οποίες σχετίζονται με τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια του Σεΐχη στην Ενέργεια και τον Τουρισμό.

Στη διάρκεια των επαφών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το αυξημένο προσωπικό ενδιαφέρον του Σεΐχη Mohammed Al Thani, γιου του Σεΐχη Faisal και προέδρου της POWERGLOBΕ, της εταιρείας που προσφάτως προχώρησε στην αγορά έκτασης γης στον Αθερινόλακο της Σητείας, όπου θα υλοποιηθούν τα επενδυτικά σχέδια της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Η ενεργειακή επένδυση του Σεΐχη του Κατάρ, όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, φέρει τον τίτλο "Power4Crete" και αφορά στην εγκατάσταση ενός πλωτού τερματικού LNG και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με σκοπό την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών του νησιού.

Το έργο αποτελείται από την ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων αυτοπροστατευτικών Powerboats, αυτοεγκατεστημένων πλατφορμών επαναεριοποίησης, πλωτών αποθηκευτικών μονάδων και αυτόνομων συστημάτων μεταφοράς στον Αθερινόλακκο.

Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο έργο ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, συνδυάζοντας την πλωτή γενιά και την εγκατάσταση FSRU.

Ο Σεΐχης Faisal του Κατάρ, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του, συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμα επιχειρηματικά στελέχη στην Αθήνα και στη διάρκειά τους έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να επενδύσει στον τομέα του Τουρισμού στην χώρα μας, ιδιαίτερα σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, τράπεζες και σε εταιρείες στο τομέα της ενέργειας. Μάλιστα, θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα, στα νησιά της χώρας και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η επίσημη αντιπροσωπεία αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα για Ντόχα αύριο το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε: "ο Πρόεδρος της AL FAISAL Holding, Aamal Artic και Hospitality Investment πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα μέχρι την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να συμμετέχει σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου που αφορούν επενδύσεις στους τομείς του Τουρισμού και της Ενέργειας.

Η Αυτού Εξοχότητα Σεΐχης Faisal Al Thani, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων του Κατάρ, συνοδευόταν από τις Αυτού Εξοχότητες γιούς του Σεΐχη Mohammed Al-Thani (Πρόεδρο της POWERGLOBE QATAR και Optimized Holding) τον Σεΐχη Jassim Al-Thani (Αντιπρόεδρο της Al Faisal Holding), τον Δρ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο (CEO της POWERGLOBE QATAR) και τον Tareq El Sayed (CEO της ARTIC Investments). Στο σύνολο της η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από 13 άτομα, στο οποίο συμμετείχαν οι Αυτού Εξοχότητες, Υψηλόβαθμα Στελέχη, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της ARTIC Investments. Η Αυτού Εξοχότης Σεΐχης Faisal Al Thani και η Εκπρόσωποι του θα έχουν δύο μόνο συναντήσεις στην Αθήνα, η μία από τις οποίες γίνεται με ένα μεγιστάνα στο χώρο του τουρισμού και μεγάλο πλοιοκτήτη. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται κατόπιν σύστασης του ελληνικής καταγωγής Δρ. Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος ζει στο Κατάρ και αυτή την περίοδο τελεί Διευθύνων Σύμβουλος της POWERGLOBE για την Ευρώπη και την Αφρική.

Η επίσημη αντιπροσωπεία έφτασε την Κυριακή αργά το απόγευμα από την Ντόχα στην Αθήνα, με ιδιωτικό αεροπλάνο, και διαμένει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία μέχρι και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ARTIC, έχει πια στην κατοχή της εδώ και δύο ημέρες το ξενοδοχείο Sheraton & Marriott στην Κωνσταντινούπολη. Η Al Faisal Holding, είναι ο μεγαλύτερος Επενδυτικός Όμιλος στο Κατάρ, έχοντας αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία σε 30 χώρες παγκοσμίως, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, μαρίνες, αεροδρόμια, τράπεζες, στον τομέα της ενέργειας και της ναυσιπλοΐας. Η Εταιρεία ARTIC, ιδρύθηκε το 2003 και ανήκει εξ’ ολοκλήρου, ως θυγατρική της Al Faisal Holding, που εδρεύει στο Κατάρ. Η ARTIC, δραστηριοποιείται στις επενδύσεις σε ακίνητα, αγοράζοντας ή μισθώνοντας τα, στοχεύοντας κυρίως στον τομέα του τουρισμού και στις σχετικές με αυτόν υπηρεσίες, τόσο στο Κατάρ, όσο και διεθνώς. Η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας ARTIC αντανακλά το όραμα της να αποτελέσει, διεθνώς, έναν από τους ηγετικούς ομίλους στον τομέα του τουρισμού.

Το τρέχων επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της ARTIC, περιλαμβάνει πάνω από 120 ανακαινισμένα και μοναδικά σε ομορφιά ακίνητα στα κέντρα μεγάλων πρωτευουσών και σε θέρετρα στη Μέση Ανατολή και την Νότια Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και την Βόρειο Αμερική. Εκτός από τον ξενοδοχειακό τομέα, η ARTIC επενδύει και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας, δημιουργώντας επιχειρηματικές και οικονομικές συνεργασίες για τις δραστηριότητες της. Η ARTIC διαρκώς διευρύνει το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο με αγορές ή ανάπτυξη ακινήτων, κρατώντας πάντα στραμμένη την προσοχή της στην υψηλή ποιότητα των περιουσιακών της στοιχείων, όσον αφορά την τοποθεσία τους και την αρχιτεκτονική τους αισθητική.

Η Αυτού Εξοχότης Σεΐχης Faisal Al Thani, έδειξε έντονο ενδιαφέρον τόσο για το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όσο και για το King George, ενώ ταυτόχρονα συζήτησε για το επενδυτικό σχέδιο στην Κρήτη (ηλεκτρική ενέργεια με το Power4Crete), στην οποία συμμετέχει και η POWERGLOBE QATAR (θυγατρική της Optimized Holding και της Al Faisal Holding, με έδρα το Κατάρ). Τονίζεται, ότι ο γιος του, η Αυτού Εξοχότης Σεΐχης Mohammed Al Thani, Πρόεδρος της POWERGLOBΕ, στηρίζει προσωπικά το επενδυτικό σχέδιο στην Κρήτη. Η εταιρεία προσφάτως, αγόρασε μία έκταση στο νησί, με σκοπό να υποστηρίξει τα αναπτυξιακά της σχέδια στο μέλλον".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ