Προxώρησαν σε καλλωπισμό του πάρκου ενόψει του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Μέλη της ΚΝΕ με διάφορα εργαλεία καθάρισαν τους διαδρόμους του πάρκου, μάζεψαν ξερά φύλλα, πρόκες και άλλα σκουπίδια περιμετρικά και μέσα στο πάρκο

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν παρέμβαση για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό του Πάρκου στο Κομμένο Μπεντένι, ξεκινώντας ταυτόχρονα και την προετοιμασία του χώρου για να φιλοξενήσει τις διήμερες εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.

Από νωρίς το απόγευμα μέλη της ΚΝΕ με διάφορα εργαλεία καθάρισαν τους διαδρόμους του πάρκου, μάζεψαν ξερά φύλλα, πρόκες και άλλα σκουπίδια περιμετρικά και μέσα στο πάρκο. Σειρά τέτοιων πρωτοβουλιών θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες μέρες.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ιδιαίτερα μέσα από τα Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή για χρόνια διεκδικούσαν την αναβάθμιση του πάρκου, με σκοπό να είναι αξιοποιήσιμο και λειτουργικό για τον λαό της περιοχής, να αποτελεί μια ανάσα ξεκούρασης και αναψυχής για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, μια πηγή πρασίνου μες το κέντρο της πόλης.

Είναι θετική εξέλιξη η παρέμβαση για τη δημιουργία της παιδικής χαράς, για την μερική καθαριότητα του χώρου που είναι αποτέλεσμα και της αναβαθμισμένης χρήσης του χώρους από τα φεστιβάλ μας αλλά και από τη μαζική αξιοποίηση του χώρου από το λαό της περιοχής. Είναι όμως απαραίτητη και αναγκαία μια ουσιαστική συντήρηση και ανανέωσή του πάρκου τόσο όσον αφορά το πράσινο, αλλά και την παιδική χαρά, τους χώρους υγιεινής, τον επαρκή φωτισμό. Και όλα αυτά φυσικά χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες με ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Τα στοιχεία όμως είναι ανησυχητικά αφού δημοτικές αρχές (όπως η σημερινή) οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι κατευθύνσεις της (που έχουν μετατρέψει την αναψυχή του λαού, τους ελεύθερους χώρους πρασίνου μες την πόλη σε «άπιαστο όνειρο») έχουν ευθύνη για: Το πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης, με περικοπές που αγγίζουν το 65%, την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας πρασίνου και την προσφυγή σε λύσεις τύπου υιοθέτησης χώρων πρασίνου από πολίτες με αποτέλεσμα να μετακυλύεται το κόστος σε αυτούς κ.α.

Καλούμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους, τους μαζικούς τους φορείς να διεκδικήσουν:

Καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου. Να σταματήσει η εγκατάλειψη των πάρκων, των παιδικών χαρών και όλων των δημοτικών δομών. Kαμία σκέψη για πιθανή αλλαγή χρήσης πάρκων ως ανοιχτούς ελεύθερους χώρους ανάπαυσης, πολιτισμού και αναψυχής για όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία! Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των υπηρεσιών πρασίνου. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της κυβέρνησης προς το δήμο. Να μην επιτραπεί καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εντός των χώρων του, να είναι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, των φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος, των πολιτιστικών συλλόγων.

Ο λαός και οι νεολαία έχουν ανάγκη και δικαίωμα για χώρους ελεύθερους και ανοιχτούς για ανάπαυση, ξεκούραση αναψυχή! Το Πάρκο Κομμένο Μπεντένι ανήκει στο λαό και την νεολαία της περιοχής!

Το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή αποτελεί και αυτό μια ευκαιρία για να στείλουμε ξανά αυτό το μήνυμα! Το φεστιβάλ μας σταθερό τα τελευταία χρόνια στο ραντεβού του και στο Πάρκο, αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός! Δίνει απάντηση στο τι χρειάζεται σήμερα να κάνει κάθε νέος και νέα που ασφυκτιά σε αυτό το σύστημα όπως λέει και το σύνθημά μας…

«Με τους αγώνες, τα όνειρα τη δύναμή μας, χτίζουμε ένα κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΌ!»

Στο πάρκο για τις ημέρες του φεστιβάλ θα στηθεί μια μεγάλη κόκκινη πολιτεία για μικρούς και μεγάλους, με την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά δεκάδων νέων από την πόλη χωρίς σπόνσορες και χορηγούς αλλά με το μεράκι και την πίστη για ένα καλύτερο κόσμο! Με χώρους συζητήσεων, εκθέσεων, πολιτιστικών δρώμενων, αφιερωμάτων, με συναυλίες, γλέντια και φυσικά παιδότοπο και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους!

Έλα μαζί μας, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις το φεστιβάλ!

Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Σεπτέμβρη ///ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΕΝΤΕΝΙ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ