Προσωρινή λύση για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου

Τι ανακοινώθηκε από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας

Συνεδρίασε τη Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ Α.Ε.).

Μετά την άμεση έγκριση που δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών και Μεταφορών, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την προμήθεια 27 προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών για την κάλυψη της άμεσης ανάγκης για προσωρινή στέγαση των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου.

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ. Διγαλάκη, «η προμήθεια, που έχει προϋπολογισμό 432.000 ευρώ (προ ΦΠΑ), θα εκτελεστεί με προσφυγή στις προβλεπόμενες από τον νομο συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να συντομευθεί το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανακούφιση του προβλήματος που προέκυψε μετά τον χαρακτηρισμό του σχολικού συγκροτήματος ως ακατάλληλου. Στεκόμαστε στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις και εργαζόμαστε με σοβαρότητα, ώστε, με την ίδια ταχύτητα, να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση και ενός νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα επιλύσει μόνιμα το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Καστέλι με σεβασμό στο περιβάλλον, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι «οι διαδικασίες για την επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης στο Καστέλι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί».

Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ