Προσπάθεια να ξεμπλοκαριστεί το καταδυτικό πάρκο Αγ. Νικολάου

Ο υπουργός κάλεσε τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, για να ενημερωθεί για τους λόγους που δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος στην πάροδο των δύο ετών από την κατάθεση του φακέλου από τη ΔΑΕΑΝ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, όπου εξέτασαν το θέμα του Καταδυτικού Πάρκου Αγίου Νικολάου. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το θέμα έχει βαλτώσει από τις αρχές του 2018, που η διοίκηση της Δημοτικής Α.Ε. είχε καταθέσει φάκελο για το ειδικό θέμα της πόντισης του πλοίου που έχει αγοράσει εδώ και πολύ καιρό η ΔΑΕΑΝ, το οποίο παραμένει στη μαρίνα… Προκειμένου να ποντιστεί το πλοίο, εκκρεμεί εδώ και χρόνια η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα καθορίζει όρους και προδιαγραφές, για την οποία δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως εδώ και δύο χρόνια!

Ο υπουργός κάλεσε τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, για να ενημερωθεί για τους λόγους που δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος στην πάροδο των δύο ετών από την κατάθεση του φακέλου από τη ΔΑΕΑΝ και έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία για την έκδοση της ΚΥΑ, με πρωτοβουλία που θα ανακινήσει το Γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το οποίο ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ θα επικοινωνεί το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να έχει ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των ενεργειών, για την επίτευξη του στόχου. Ο κ. Φαρσάρης απέστειλε στο Γραφείο Υπουργού τη σχετική αλληλογραφία και όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ, πεποίθησή του είναι ότι «από πλευράς του υπουργού, υπάρχει πολιτική βούληση για να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος και αποτέλεσμα».

Στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου μετέβη ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ, κατέθεσε για άλλη μια φορά φάκελο με τα σχέδια που αφορούν την τροποποίηση που χρειάζεται για την ένταξη της λωρίδας ΒΔ του τουριστικού κτήματος, το οποίο δεν είχε ενσωματωθεί εξ αρχής με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο παραχωρήθηκε η διαχείριση της μαρίνας στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Είναι μια εκκρεμότητα η οποία παραμένει επί χρόνια και περιπλέκει και τη διαδικασία αδειοδότησης της λειτουργίας της μαρίνας.

Άλλος παράγοντας που εκκρεμεί επί μακρόν και επίσης προκαλεί εμπλοκή στην έκδοση άδειας λειτουργίας της μαρίνας είναι η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης την οποία έχει υποβάλει η ΔΑΕΑΝ. Είναι ζήτημα επί του οποίου πρέπει να ενεργήσει το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, εξήγησε ο κ. Φαρσάρης.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου επίσης μετέβη ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ, έκανε κρούση για την καθυστέρηση που παρατηρείται σε ό,τι αφορά την έγκριση προγραμματισμού προσλήψεων που έχει ζητήσει η Δημοτική Εταιρεία. Ειδικά, όπως είπε ο κ. Φαρσάρης, η ΔΑΕΑΝ χρειάζεται να προσλάβει δικηγόρο με πάγια αντιμισθία και εκκρεμεί η σχετική έγκριση. Εστάλη και σχετικό έγγραφο που ζήτησε το υπουργείο, με την υπόσχεση ότι στο εξής θα επιταχυνθεί η διαδικασία…

Πηγή: anatolh.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ