Πρόταση για δημιουργία Προγράμματος Παιδικής Δημιουργίας και Απασχόλησης στο Δήμο Πλατανιά

Η Δημιουργική απασχόληση φέρνει τα παιδιά σε καθημερινή επαφή με την τέχνη, με τον πολιτισμό

Πρόταση για την δημιουργία Προγράμματος Παιδικής Δημιουργίας και Απασχόλησης στο Δήμο Πλατανιά κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Πλατανιά, Δημήτρης Ανθούσης, Αλεξία Κουμάκη και Στυλιανός Μαριανάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «όπως γνωρίζετε σε πολλούς Δήμους της Ελλάδας λειτουργούν με επιτυχία προγράμματα παιδικής απασχόλησης στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής των Δήμων.

Δημιουργική απασχόληση φέρνει τα παιδιά σε καθημερινή επαφή με την τέχνη, με τον πολιτισμό. Μετέχουν σε μια σειρά από ατομικές και συλλογικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν τη φαντασία, την κίνηση, τη μουσική και το τραγούδι, την ενασχόληση με τα χρώματα, τα σχήματα και άλλα στοιχεία των εικαστικών τεχνών. Μέσα από όλα αυτά, αναπτύσσεται η πολιτισμική συνείδηση των παιδιών, καλλιεργείται το αισθητικό τους κριτήριο και τους προσφέρεται η χαρά της προσωπικής και συλλογικής δημιουργίας. Οι στόχοι του προγράμματος είναι να υποστηριχθούν οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες ή με εργαζόμενους γονείς, προσφέροντας τη δυνατότητα στα παιδιά τους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπου θα αναδειχθούν τα ενδιαφέροντά τους οπως και η ασφαλής και ποιοτική απασχόληση των παιδιών. Μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων για παιδιά, και με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά για ορισμένες ώρες την ημέρα, σε οικείους χώρους των σχολείων ή άλλων εγκαταστάσεων.

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως:

καλλιτεχνικά εργαστήρια
κατασκευές και κουκλοθέατρο
μουσικοκινητική αγωγή
γυμναστική
θεατρικό παιχνίδι
ρομποτική
εργαστήρια πληροφορικής
αφήγηση παραμυθιών
πηλοτεχνίες
εργαστήρια αρχιτεκτονικής
εργαστήρι κόμικς
· κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά

επιτραπέζια παιχνίδια
ελεύθερη ώρα παιχνιδιού
θεματικά πάρτυ
δανειστική βιβλιοθήκη
μαθήματα κολύμβησης
Για την υλοποίηση των παραπάνω δραστηριοτήτων υπάρχουν στο Δήμο μας ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, όπως είναι τα Σχολεία, κλειστό Γυμναστήριο Ταυρωνίτη, γήπεδα ποδόσφαιρου, πολύκεντρο Τ.Κ. Βουκολιών.

Παροχές :

1.Η συμμετοχή να είναι ΔΩΡΕΑΝ και ανοιχτή ηλικίας 6 έως 15 ετών για παιδιά οικογενειών πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκών και οικονομικά ασθενέστερων (οικονομικά κριτήρια).
2.Η συμμετοχή να είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ και ανοιχτή ηλικίας 6 έως 15 ετών για παιδιά των υπολοίπων οικογενειών.

3.Να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για τυχόν ατυχήματα για τις ώρες παραμονής των παιδιών στο πρόγραμμα.
4.Η μεταφορά και η σίτιση των παιδιών να είναι ευθύνη των γονιών και κηδεμόνων τους.

Η πρόταση μας έχει σκοπό να δρομολογήσει λύσεις για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων ειδικά κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών στα σχολεία και μια ασφαλή και ποιοτική απασχόληση παιδιών του Δήμου Πλατανιά , δίνοντας με αυτό τρόπο την ευκαιρία για διασκέδαση και δημιουργική έκφραση»

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ