Ψήφισμα για την Δαμάστα από την ΠΕΔ Κρήτης

Μετά την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου

Για τις θετικές εξελίξεις στο ενεργειακό ζήτημα, μετά και την συνάντηση της Κρητικής αντιπροσωπείας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, ενημέρωσε την ΠΕΔ Κρήτης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, επισημαίνοντας ότι το μόνο σημείο διαφωνίας ήταν ο σταθμός μετατροπής να μην γίνει στη Δαμάστα.

Ο κ. Μποκέας πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος από την Ένωση, στο οποίο γίνεται αναφορά στο θέμα με την επισήμανση ότι η ΠΕΔ συμπαρίσταται στην θέση του Δήμου Μαλεβιζίου για μεταφορά του σταθμού στην Κορακιά.
Η πρόταση έγινε δεκτή από τους παριστάμενους, που χαρακτήρισαν "επιτυχία" για το Δήμο Μαλεβιζίου το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Υπουργείο.

Tο ψήφισμα που εγκρίθηκε αναφέρει:

Η ΠΕΔ Κρήτης στη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου, αφού ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα για τη συνάντησή του γύρω από το ενεργειακό της Κρήτης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη κι έπειτα από τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού, αποφασίζει ομόφωνα:

  • Καλωσορίζει με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημάρχου και δεσμεύτηκε για οριστικό κλείσιμο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Λινοπεραμάτων με την ολοκλήρωση του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Στηρίζει, επίσης, το αίτημα του Δήμου να αποδοθεί επιτέλους η περιοχή των Λινοπεραμάτων στην τοπική κοινωνία.
  • Εκφράζει την στήριξή της στη διεκδίκηση των ανταποδοτικών οφελών που δικαιούται το Μαλεβίζι και χαιρετίζει με ικανοποίηση τις δεσμεύσεις του Υπουργού περί απόδοσης ανταποδοτικών οφελών σε ολόκληρο το Δήμο Μαλεβιζίου από την προσαιγιάλωση του μεγάλου καλωδίου στην Κορακιά.
  • Συμπαρίσταται στη θέση του Δήμου να μεταφερθεί ο Σταθμός Μετατροπής ΕΣ/ΣΡ στην Κορακιά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ