Πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Αρκαλοχώρι διεκδικεί ο Δήμος Μινώα

Συνάντηση του Δημάρχου, Μ. Φραγκάκη με το προεδρείο και μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης

Η ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου με έδρα το Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστας Αραβιάκης με το προεδρείο και μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κ. Απόλλωνα Φραγκιαδάκη, τον οργανωτικό γραμματέα κ. Γιάννη Κοτσορέ και τα μέλη κ.κ. Πρόδρομο Βερυκοκκίδη και Μανώλη Πετσαλάκη.

Όπως επισήμανε - στο πλαίσιο της συνάντησης - ο Δήμαρχος κ. Μ. Φραγκάκης «η δημοτική αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητα την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στα διοικητικά όρια του δήμου μας και προς τη κατεύθυνση αυτή δύναται να παραχωρήσει και τη σχετική κτιριακή υποδομή που θα μπορεί να φιλοξενήσει και να καλύψει την επιχειρησιακή λειτουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου» και πρόσθεσε ότι «το θέμα θα τεθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ληφθεί απόφαση με το σχετικό αίτημα που θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο Υπουργείο και στο αρχηγείο της πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ. Αραβιάκης αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από την ίδρυση και λειτουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας καθ’ όλο το έτος, λόγω τόσο του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής όσο και του ιδιαίτερου γεωμορφολογικού ανάγλυφου αυτής καθώς και το γεγονός ότι θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής του Δήμου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ