Ραντεβού στο Αρκαλοχώρι!

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Πυρετός προετοιμασίας για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη μέρα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης- η μεγάλη γιορτή αθλητισμού,πολιτισμού και εθελοντισμού- ανεβάζει ταχύτητες και μπαίνουν όλα σε ετοιμότητα για προσφορά και φιλοξενία , για κάτι πραγματικά πολύ όμορφο , που θα ήθελαν πολλοί άνθρωποι να ζήσουν από κοντά.

Την ερχόμενη Κυριακή αναμένονται πάνω από 4000 αθλητές και μάλιστα περισσότεροι από 450 προέρχονται από 41 χώρες. Περισσότεροι από 1400 αθλητές και αθλήτριες εκτός Κρήτης. Ιδιαίτερα φέτος, ο αριθμός των υψηλού επιπέδου αθλητών και αθλητριών, ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών. Σπουδαίοι πρωταθλητές Έλληνες και ξένοι ,διάλεξαν τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης-τον αγώνα που μόλις πριν μια βδομάδα κατέκτησε βραβεία και διακρίσεις στα SPORTS MARKETING AWARDS- για να βιώσουν το αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός, που εξελίσσεται, βελτιώνεται και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού όπως ο Χριστόφορος Μερούσης ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος , ο Ζερβάκης Γιάννης , ο Γιώργος Μίνος , ο Ιωαννίδης Ιάσονας, η Ζωή Ανδρικοπούλου, αλλά και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές του παγκόσμιου στίβου όπως ο Γάλλος Nicolas Dalmasso , οι Βέλγοι Laerte Dennis και Paquet Αmaury οι Πολωνοί Mateusz Madziar και Nartowski kamil , ο Γάλλος Holzerny benoit και η Γαλλίδα Hamel Severine.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε νωρίτερα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε:

"Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, στην οργανωτική επιτροπή, στους εμπνευστές αυτής της εξαιρετικής αθλητικής, πολιτιστικής και αναπτυξιακης πρωτοβουλίας. Μαθαίνω ότι θα έχουμε αθλητές που έχουν φτάσει στην Κρήτη από 40 διαφορετικά μέρη της υφηλίου για να συμμετάσχουν σε αυτό το εξαιρετικό γεγονός. Ένα γεγονός που ξεκίνησε δειλά δειλά από νέους ανθρώπους, με όρεξη, με όραμα και μια καινοτομία που έγινε πράξη. Μέσα από μια μεγάλη διοργάνωση ακολουθεί και μια μεγάλη βιομηχανία που μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ο Ημιμαραθωνιος είναι άριστο παράδειγμα και το χαιρετίζω με όλη μου την καρδιά. Το χαιρετίζω κι ως ένας από αυτούς που θα τρέξουν την Κυριακή. Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε πρωταθλητισμο. Και μόνο η συμμετοχή στέλνει μηνύματα. Για αυτό και καλώ ολο τον κόσμο να στηρίξει αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία, όπως κι άλλες ανάλογες ποιοτικές πρωτοβουλίες. Την Κυριακή, ραντεβού στο Αρκαλοχωρι! "

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σημείωσε:

«Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού αφού δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος σε ένα από τους δρομικούς αγώνες ενώ αναδεικνύει και την αλληλεγγύη μας σε επίπεδο φιλανθρωπικό.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές για την άψογη προετοιμασία των αγώνων, και ένα μεγάλο μπράβο στους δεκάδες εθελοντές που χωρίς την ξεχωριστή βοήθεια τους οι αγώνες δεν θα ήταν εφικτό να γίνουν. Προσκαλούμε τους πολίτες μικρούς και μεγάλους να συνδυάσουν την εκδρομή τους την Κυριακή με τον ημιμαραθώνιο να έρθουν και αν δεν συμμετέχουν σε έναν από τους δρομικούς αγώνες να χειροκροτήσουν τους δρομείς και με τις παράλληλες εκδηλώσεις κυρίως πολιτιστικές που έχουν προγραμματιστεί να είναι σίγουροι ότι η μέρα θα τους μείνει αξέχαστη».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκακης, σημείωσε: "Ίσως είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο νησί. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές. Ως Δήμος θα είμαστε πάντα δίπλα τους και τα επόμενα χρόνια. Καλώ τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση, να έρθει κοντά μας. Να λάβει μέρος χωρίς το άγχος της νίκης, αλλά μόνο με την ιδέα της συμμετοχής"

Ο Γιώργος Αλεβιζακης, πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου τόνισε: "Περιμένουμε πάνω από 4.000 αθλητές από 41 χώρες, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκονται πολλοί Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές. Εμείς το μόνο που μπορούμε να υποσχεθουμε είναι ότι η φιλοξενία μας θα είναι ανάλογη της κρητικής παράδοσης, με πολύ χορό, μουσική και κρητική γαστρονομία".

Η κα. Έφη Βλαμη, στέλεχος του Συλλόγου Όραμα Ελπίδα στις τράπεζες εθελοντών δοτων μυελού των οστών επεσήμανε: "Είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε για άλλη μια χρονιά στον Ημιμαραθωνιο Κρήτης. Είναι ένας θεσμός που στήριξε τους σκοπούς του Συλλόγου μας από την αρχή. Ο Ημιμαραθωνιος πέρα από τον αθλητικό του χαρακτήρα, δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι μας δίνεται η ευκαιρία να ενημερώσουμε τους πολίτες για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών και να σώσει έναν συνάνθρωπο του. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τις 100.000 εγγραφές δοτων. Έχουμε ξεπεράσει τις 97.000. Από την Κρήτη έχουμε 15. 773 εγγεγραμμένους δότες, εκ των οποίων οι εννέα έχουν δώσει μόσχευμα για συνανθρώπους μας (τρεις ήταν για παιδάκια, οι δύο από αυτούς ήταν από τον Ημιμαραθωνιο Κρήτης)"

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου το παρόν έδωσαν επίσης η εκπρόσωπος του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας Τράπεζα Εθελοντών Δοτών μυελού των Οστών» Έφη Βλάμη, και οι εκπρόσωποι της Αθηναικής Ζυθοποιίας Γιώργος Νάκης, του νερού «Ζαγόρι» Κώστας Δάγκας και της Aegean Ντέπυ Ρεπανάκη.

Οι εκπλήξεις και ο εμπλουτισμός με νέες ιδέες κάθε χρόνο δε μπορεί να επισκιάσει την άρτια αθλητική οργάνωση σε κάθε της λεπτομέρεια: από τους εκατοντάδες εθελοντές, τα σημεία τροφοδοσίας, την υγειονομική υποστήριξη, την ασφάλεια του αγώνα ,τα υπέροχα χειροποίητα μετάλλια , την υποδειγματική χρονομέτρηση, την εντυπωσιακή τελετή απονομών μέσα στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο, τα όμορφα μπλουζάκια και το πλουσιότερο πακέτο σε αγώνα δρόμου, είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορούμε να αναφερθούμε.

Εκτός όμως από το καθαρά αθλητικό μέρος υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή αθλητών και θεατών:

Πρώτα –πρώτα τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα που περνάει με μια σειρά ενέργειες η οργανωτική ομάδα όπως: άσε το κινητό κι έλα να τρέξουμε, όλοι μπορούν να νικήσουν, αν είσαι στην εκκίνηση, είσαι Νικητής!

Επίσης φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου, δυο τυφλοί αθλητές ο Στέργιος Σιούτης και ο Χρήστος Κορομηλάς αλλά και ο συντοπίτη μας παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Μανώλης Στεφανουδάκης με ειδικό τροχήλατο όχημα, στα 21χλμ.

Θα δούμε αρκετούς πασίγνωστους μεγάλους αθλητές να παίρνουν μέρος και μεταξύ αυτών, τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Θοδωρή Παπαλουκά, έναν αθλητή-πρότυπο μέσα κι έξω από τους αθλητικούς χώρους, αλλά και τη συγκινητική συμμετοχή της πολυμελούς ομάδας του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών.

Θα έχουμε επίσης τη μεγάλη τιμή να στηρίζει με την παρουσία της το περίπτερο ενημέρωσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών, του Οράματος Ελπίδας, η πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο, Εφη Βλάμη.

Η φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, στηρίζει επίσης οικονομικά το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών καθώς και πολλούς τοπικούς φορείς που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, έχει σχεδιάσει με μεγάλη επιμέλεια, την προετοιμασία για την υποδοχή του εντυπωσιακά αυξανόμενου κάθε χρόνο αριθμού συμμετεχόντων σε όλους τους αγώνες 21χλμ. 10χλμ. 5χλμ. 1χλμ και του αγώνα α.μ.ε.α. και συνεργάζεται με όλους τους φορείς και συλλόγους που αλληλοϋποστηρίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι Αθλητές θα παραλάβουν τα πακέτα συμμετοχής τους το Σάββατο 05 Οκτωβρίου από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου από τις 11:00 έως τις 18:00

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων 8:50

Εκκίνηση 21 χιλιομέτρων 9:10

Εκκίνηση 1000 μέτρων 9:15

Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων 12:00

Εκκίνηση αγώνα ΑΜΕΑ 12:40

Απονομές Νικητών 13:10

Κρητικό Γλέντι 14:00

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ