Ρέθυμνο: Με λαμπρότητα ο Εσπερινός της Αγάπης

Παρουσία πλήθους πιστών

Με αναστάσιμη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανηγυρική Λιτανεία της Αναστάσεως και ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Κυριακή του Πάσχα, 28η Απριλίου 2019.

Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη:

"Η Εναρκτήρια Αναστάσιμη Ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κυρίας των Αγγέλων της παλαιάς πόλεως Ρεθύμνης (Μικρή Παναγία), από όπου ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή, η οποία δια των οδών Αραμπατζόγλου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου, και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Μεγάλη Παναγία). Εκεί έλαβε χώρα ο Εσπερινός της Αγάπης, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως. Σύμφωνα με το Τυπικό της ημέρας αυτής, το εκκλησίασμα κατά τα Κεκραγάρια του Εσπερινού θυμίασε ο ίδιος ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος. Το Ευαγγέλιο του Εσπερινού απέδωσαν σε διάφορες γλώσσες και έψαλλαν σε ηρωικό εξάμετρο στην ομηρική διάλεκτο Ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Επίσκοπός, οι Ιερείς και οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο παρακείμενο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση των πασχαλινών ωών και η διανομή τους στους πιστούς.

Στις αναστάσιμες αυτές τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλεως".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ