Ρέθυμνο: «Θα στηρίξω κάθε προσπάθεια που θα αναβαθμίσει το νοσοκομείο» τονίζει ο νέος διοικητής

Η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ο παράγων άνθρωπος, τόσο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου όσο όμως και σε σχέση με τους ασθενείς, θα είναι στο επίκεντρο του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Λευτέρη Μαρκάκη, ο οποίος ανέλαβε χθες και επίσημα τα καθήκοντά του μετά την τελετή παράδοσης παραλαβής που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Ελένης Μπορμπουδάκη και των υποδιοικητών Δημήτρη Αγαπίου και Χάρη Λυδάκη, καθώς και του προσωπικού του νοσοκομείου.

Τα καθήκοντα παρέλαβε ο νέος διοικητής από τον απερχόμενο διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Μπάμπη Μαρκάκη και τον κ. Βασίλη Ακτουδιανάκη, που είναι ο νέος διευθυντής από τις 10 Ιανουαρίου.

Μετά την τελετή, η διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. από κοινού με τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου, πραγματοποίησαν σύσκεψη με εκπροσώπους της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ., όπου συζητήθηκαν θέματα τα οποία απασχολούν την νοσοκομειακή μονάδα. Από πλευράς των γιατρών τέθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης και ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με τον χρόνο πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ώστε να επιλυθούν σε οριστική βάση τα προβλήματα με τις εφημερίες και να επέλθουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς του Νοσοκομείου.

Η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, μιλώντας στα «Ρ.Ν.», με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου όπως και των υπολοίπων διοικητών των νοσοκομείων του νησιού, ανέφερε:

«Σήμερα ανέλαβε η νέα διοίκηση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Όπως κάναμε και με την προηγούμενη διοίκηση, θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία και την προσπάθεια, με σκοπό την ενίσχυση του νοσοκομείου και με επικουρικό και με μόνιμο προσωπικό.

Το επόμενο διάστημα θα έχουμε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στόχος μας είναι να προκηρυχθούν άμεσα οι μόνιμες θέσεις για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις κλινικές με ιατρικές ειδικότητες.

Από κει και πέρα, από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις μας με τους νέους διοικητές, για να βάλουμε στοχοθεσία και για άλλα θέματα. Γιατί οι διαδικασίες, τα θέματα τα διοικητικά και τα τεχνικά, είναι στην ατζέντα της υγειονομικής περιφέρειας. Θα δώσουμε προτεραιότητα στο Ρέθυμνο».

Η κ. Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε και στον μαγνητικό τομογράφο, του οποίου η εγκατάσταση στο Νοσοκομείο εκκρεμεί εδώ και μήνες.

«Θέλουμε να δούμε πως μπορεί να εγκατασταθεί όσο πιο άμεσα γίνεται ο μαγνητικός τομογράφος. Ένα αίτημα αρκετών μηνών και από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως διοίκηση υγειονομικής περιφέρειας ασχολιόμαστε με το θέμα. Θεωρώ ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε λύση θα ενημερωθεί σχετικά και ο νέος διοικητής», είπε.

Ερωτώμενη η κ. Μπορμπουδάκη ειδικά για την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με ιατρικό προσωπικό, μας απάντησε:

«Μέχρι την προκήρυξη των δύο μόνιμων θέσεων και την στελέχωση της κλινικής, θα την υποστηρίζουμε, όπως κάνουμε όλους αυτούς τους μήνες, σε συνεργασία με άλλα νοσοκομεία και με τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η κλινική θα εφημερεύει και θα υποστηρίζεται έως ότου έχουμε μόνιμες θέσεις».

Λ. Μαρκάκης: «Με ενδιαφέρει να ασκήσουμε μια ανθρωποκεντρική διοίκηση»

Ο Λευτέρης Μαρκάκης, μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ανέφερε πως γνωρίζει ότι το σημαντικό πρόβλημα του Νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού, πρόσθεσε όμως ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυσή του και για τον λόγο αυτό θα έχει τις αμέσως προσεχείς ημέρες συναντήσεις με τους διευθυντές των κλινικών, ώστε να ακούσει λεπτομερώς και να καταγράψει όλα τα προβλήματα, να τα ιεραρχήσει και σε συνεργασία με την διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης θα σχεδιαστεί το πλάνο επίλυσης των ζητημάτων του νοσοκομείου.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στο προσωπικό. Το πρόβλημα του προσωπικού υπάρχει, όμως αυτό είναι κάτι που διαχρονικά απασχολεί την δημόσια υγεία και βρισκόμαστε σε διαδικασία διευθέτησης.

Προσπαθούμε με τις κατάλληλες μεταβολές να καλύψουμε το κενό αυτό σαν μια προσωρινή λύση, ώσπου να γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις. Αυτό θεωρώ ότι είναι το κυριότερο πρόβλημα το οποίο όμως είναι διαχειρίσιμο. Την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθώ ενδελεχώς, διότι θα έχω συναντήσεις με τους διευθυντές των κλινικών και των τμημάτων, οπότε θα μπούμε σε μια διαδικασία καταγραφής των αναγκών, ιεράρχησης και μετά από κοινού με την 7η ΥΠΕ θα καταρτίσουμε τους στόχους για την εξέλιξη του Νοσοκομείου», μας ανέφερε ο κ. Μαρκάκης.

Πηγή: rethnea.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ