Σ.Βαρδάκης: Υποχρέωση και καθήκον η πρόληψη

Δήλωση Σωκράτη Βαρδάκη για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της ημέρας σε σχέση με τις γυναίκες λέγοντας :

«Γυναίκα: ένα πρόσωπο, χίλιοι ρόλοι. Γυναίκα – μάνα, αδελφή, σύζυγος....

Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: Ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα» όπως πολύ σοφά είχε πει ο αείμνηστος Νίκος Καζαντζάκης.

Μία ημέρα αφιερωμένη στην γυναίκα, που καθιερώθηκε με σκοπό να της επισημάνει την σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού».

O καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή απειλή για κάθε γυναίκα αφού υπολογίζεται ότι μία στις δέκα Ελληνίδες έχει πιθανότητα ναι προσβληθεί από τη νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής της και παρόλο που στο παρελθόν το ποσοστό επιβίωσης ήταν χαμηλό (30%), σήμερα με την έγκαιρη διάγνωση μπορεί να θεραπευτεί σε ποσοστό 100%.

Ακούγεται κοινότυπο, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό: το σημαντικότερο όπλο στην φαρέτρα της γυναίκας και η καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού είναι η ενημέρωση, η εγρήγορση και η έγκαιρη διάγνωση. Αψηφήστε τυχόν φοβίες και προκαταλήψεις και θεωρείστε την πρόληψη ως μια υποχρέωση και καθήκον που έχετε αλλά αυτή την φορά απέναντι τον εαυτό σας».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ