Σεμινάριο αρωματοποιΐας από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Ειδικό σεμινάριο για όσους λατρεύουν τα αρώματα και επιθυμούν να μάθουν τον τρόπο δημιουργίας τους, για επαγγελματίες του χώρου της ομορφιάς και αισθητικής, αλλά και όσους θέλουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό κόσμο των αρωμάτων, υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μυήσει τους καταρτιζόμενους στον κόσμο της φυσικής αρωματοποιίας, να τους μάθει την τεχνική δημιουργίας φυσικών αρωμάτων, να τους δώσει σημαντικές πληροφορίες προστασίας από τα χημικά προϊόντα καθώς και φέρει σε επαφή με τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων.

Ενότητες:

  • Παρουσίαση του Success Story του αρωματοποιού
  • Ιστορία του αρώματος
  • Το βιομηχανικό άρωμα (συνθετικό άρωμα)
  • Animalic: εκχυλίσματα ζωικής προέλευσης
  • Το φυσικό άρωμα – Η μέθοδος απόσταξης
  • Αρωματικές νότες
  • Οι οικογένειες των αρωμάτων
  • Οι κατηγορίες των αρωμάτων (σύσταση / είδη συμπύκνωσης)
  • Πρακτική άσκηση, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυρίσουν αιθέρια έλαια, αναλύοντάς τα διεξοδικά μέχρι να μπορούν να τα αναγνωρίσουν με κλειστά μάτια
  • Δημιουργία προσωπικού αρώματος, το οποίο κάθε καταρτιζόμενος θα πάρει μαζί του.

Κόστος προγράμματος: 60€* ανά συμμετοχή.

Στην τιμή περιλαμβάνεται και το κόστος των υλικών.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε άνεργους, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής τους, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Διάρκεια σεμιναρίου: 6 διδακτικές ώρες

Ημερομηνία: Σάββατο 14/12 και ώρα 17:00μμ με 22:00μμ

Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός

Εισηγητής

Ο Θεόδωρος Καλοτίνης, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και δημιούργησε την πρώτη ελληνική μάρκα φυσικών αρωμάτων THÉO PARFUMS, με συστατικά της ελληνικής φύσης και όχι μόνο. Ανακάλυψε μια μοναδική πατέντα ευρεσιτεχνίας για την δημιουργία χειροποίητων αρωμάτων.Το μεγάλο του πάθος για την αρωματοποιία τον οδήγησε στην παγκόσμια πρωτεύουσα της αρωματοποιίας, πόλη Grasse της Γαλλίας, όπου εκεί σπούδασε την τεχνική δημιουργίας των αρωμάτων στο privet school της Galimard, μιας από τις πρώτες εταιρείες αρωματοποιίας στο κόσμο. Παράλληλα είναι εισηγητής στο σεμινάριο «Εισαγωγή στη φυσική αρωματοποιία» που διεξάγεται σε ιδιωτική σχολή.

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, 71202, Ηράκλειο Κρήτης, Τηλ.: 2810-302736 2810302730, e-mail: [email protected], fb: www.facebook.com/KekTechnikesScholes, web: www.katartisi.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ