Στ. Σγουράκης: Οι πιστώσεις στο Δήμο Αποκορώνου πρέπει να γίνουν έργο

"Προτείνουμε άμεσα να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των κοινοτικών συμβουλίων με μοναδικό θέμα συνεδρίασης τη λήψη απόφασης για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση τόσο της δημοτικής και της αγροτικής οδοποιίας, όσο και για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις"

Η ανακοίνωση του Στ.Σγουράκη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 το δημοτικό συμβούλιο Αποκορώνου αποδέχτηκε πιστώσεις 5.790.000 € για αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές του Δήμου Αποκορώνου μετά τις θεομηνίες στις 13 και 25 Φεβρουαρίου 2019.

Οι πιστώσεις αφορούν αναλυτικά :
-Αποκατάσταση αγροτικού οδικού δικτύου 2.530.000 €. -Αποκατάσταση υποδομών υδροάρδευσης 530.000 €. – Αποκατάσταση σε δημοτικά και σχολικά κτήρια 230.000 €. -Αποκατάσταση δημοτικού οδικού δικτύου 2.500.000 €.

Αυτές οι πιστώσεις μαζί με τις υπόλοιπες που έχει λάβει ο Δήμος Αποκορώνου το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν αντιπλημμυρικά έργα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν την εικόνα του Δήμου μας όσον αφορά αγροτικό και δημοτικού οδικό Δίκτυο, αντιπλημμυρικά έργα αλλά και να βοηθήσουν τις υποδομές υδροάρδευσης. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ξεκινώντας από το αγροτικό οδικό δίκτυο επείγουν μιας και μεγάλα κομμάτια της αγροτικής οδοποιΐας είναι κατεστραμμένα με αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος του Δήμου μας να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του και μάλιστα ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου που ξεκινά.

Το δημοτικό οδικό δίκτυο όπως π.χ ο δρόμος προς το Βατουδιάρη είναι πρώτης προτεραιότητας και δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Προτείνουμε άμεσα να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των κοινοτικών συμβουλίων με μοναδικό θέμα συνεδρίασης τη λήψη απόφασης για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση τόσο της δημοτικής και της αγροτικής οδοποιίας, όσο και για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

Η καταγραφή που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τις υπηρεσίες του δήμου μπορεί να αποτελέσει βασικό σημείο αναφοράς και εργαλείο για αυτή την απόφαση με την παρουσίαση αυτής της καταγραφής πάνω στους χάρτες του Δήμου Αποκορώνου. Η συμμετοχή των κοινοτικών συμβουλίων αλλά και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου εξασφαλίζουν τη διαφάνεια στις διαδικασίες , τη σωστή προτεραιότητα στις παρεμβάσεις αφού αυτός ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα στις περιοχές που ζει και επιπλέον εγγυούνται την σωστή κατανομή σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα . Η ονομαστικοποίηση του έργου αποτελεί εγγύηση για την εκτέλεση του έτσι όπως αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάθε καθυστέρηση στην κατεύθυνση της απορρόφησης αυτών των πιστώσεων λειτουργεί σε βάρος της κοινωνίας του Αποκόρωνα και των πολιτών του. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν για να ξοδευτούν άμεσα, να λύσουν προβλήματα και όχι να περιμένουν στα συρτάρια. Αυτή είναι πρώτη προτεραιότητα του Δήμου μας και η μεγαλύτερη υποχρέωση σήμερα του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου.

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ